Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Spandoek tegen politiegeweld aan Brussels justitiepaleis: “Justice pour Adil, Mehdi, Semirah, Mawda”

Aan de steigers van het Brusselse justitiepaleis hebben activisten vorige nacht een spandoek opgehangen om gerechtigheid te vragen tegen politiegeweld. Boven de hoofdingang prijkt de Franstalige boodschap “Justice pour Adil, Mehdi, Semirah, Mawda. Leur violence n'est pas confinée, notre colère non plus” (Gerechtigheid voor Adil, Mehdi, Semirah, Mawda. Het geweld wordt niet ingeperkt, onze woede ook niet; nvdr).

29 reacties

  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Appels vergelijken met peren, heet dat dan. Of is iedereen het wekelijkse geweld tegen politieagenten vergeten die dagelijks gewoon hun werk doen en hun leven riskeren in sommige gemeenten. Waar zijn de politici om dit soort geweld aan te pakken !? Het enige wat deze acties bereiken is nog meer afkeer voor de gekleurde medemens. En, Michel Jacobs, dat is anekdotisch bewijs, een voorval, dat misschien wel niet correct werd verteld - dat komt vaker voor dan je denkt.
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Het gaat hem niet alleen om politiegeweld, maar ook over de dagelijkse discriminerende behandeling door de politie. Ik ken een Congolese anesthesiste die van een politieagent te horen kreeg dat ze niet moest denken dat Brussel de jungle is, omdat ze zich op een 100% volkomen reglementaire parkeerplaats had geparkeerd om te bellen.Als ze dat met volwassenen doen, kan je je al indenken hoe ze zich soms gedragen tegenover jongeren. Het komt inderdaad van twee kanten.
  • leppens victor

    4 jaar geleden
    Als alles in de bak zou zitten wat er moet zitten,incluis de onschendbaren,de wereld zou mischien een stuk leefbaarder zijn. mvg.
  • Albert Hendrix

    4 jaar geleden
    Dit heeft niks met politiegeweld te maken hier in Belgie ,ik vind zelfs dat de politie hier veel te zacht optreed,daarmee denkt dat volkje criminelen dat ze alles mogen.
  • Carolus Vif

    4 jaar geleden
    er is maar 1 slachtoffer dat er zelf niks kon aan doen en dat is de kleuter al de anderen hebben het zelf gezocht ja ook semira had ze zich niet zo verzet tegen haar uitwijzing en minder staan roepen tieren en spuwen had ze geen kussen op het gezicht gekregen de schuldigen daar zijn niet de politie maar allerlei geitewollensokkendragers die uitgeprocedeerden aansporen om zich te verzetten tegen de repatriering