De drukte aan zee bleef tijdens het pinksterweekend binnen de perken.
Volledig scherm
De drukte aan zee bleef tijdens het pinksterweekend binnen de perken. © VTM NIEUWS

Lippens enige kustburgemeester die het te druk vindt: “De mensen denken dat ze in verlof zijn”

De drukte aan de kust tijdens het pinksterweekend valt ondanks het mooie weer goed mee. Dat blijkt uit een rondvraag bij verschillende kustburgemeesters en politiezones. Er komen merkelijk wat toeristen en tweedeverblijvers uit het binnenland, maar die houden zich overwegend aan de regels. Enkel Leopold Lippens, de burgemeester van Knokke-Heist, vindt dat te veel mensen zich in vakantiestemming wanen.

141 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Geen verlof maar wel een prettig samen zijn, na zo vele maanden in uw kot!
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Lippens is dan ook de enige burgemeester die begaan is met de gezondheid van zijn inwoners. Er zouden er veel een vb mogen aan nemen, hij zegt waar het op staat en neemt zijn verantwoordelijkheid op indien nodig. Kunnen veel andere politiekers een lesje van leren.
  • Jan Mertens

    4 jaar geleden
    Het is een zeer oude man. Hij heeft enkel schrik omwille van zijn hoge leeftijd. Een goede dosis schrik doet de mensen opletten, maar zijn ingrepen en paniek-uitlatingen zijn niet deze van een weloverwogen burgemeester. Tijd voor iemand die de dingen correct kan inschatten.
  • Hilde

    4 jaar geleden
    Je zou toch denken als je allemaal ligt te zonnebaden er beter afstand gehouden wordt, als iedereen moet rondlopen is dat veel moeilijker.
  • Jos Teugels

    4 jaar geleden
    Oké, nu de terrassen snel heropenen! Buiten risico ZERO.