Een journaliste met bebloed gezicht nadat de politie traangas en rubberkogels afvuurde tijdens de protesten in Minneapolis.
Volledig scherm
Een journaliste met bebloed gezicht nadat de politie traangas en rubberkogels afvuurde tijdens de protesten in Minneapolis. © AFP

Jacht op de pers geopend: journalisten in VS geviseerd tijdens rellen met pepperspray en rubberkogels

Het aantal aanvallen tegen leden van de pers die berichten over de rellen in de VS is de voorbije dagen flink toegenomen. Journalisten worden zowel door politieagenten als gewone burgers geviseerd. Volgens experts gooit president Trump met zijn tweets over de media alleen maar olie op het vuur.

9 reacties

  • Guido Pintens

    4 jaar geleden
    blijkbaar bestaat er voor de Trump-aanhang maar één rechtmatige pers. De enige die Trump *bijna* onvoorwaardelijk steunt én ook extreem rechts is natuurlijk. Waar is de vrijheid van verslaggeving/meningsuiting voor hen? Nergens, wegens niet toegestaan omdat ze tegen hun god durven ingaan qua verslaggeving. Waar gaat het dan naartoe als dat al niet meer mag? Beetje simpel om enkel Trump te willen geloven als hij iets uitkraamt en de rest van de wereld het natuurlijk niet kan weten wegens oliedom
  • Joey Starr

    4 jaar geleden
    De in zware moeilijkheden verkerende pers moet het nu vooral van sensatie hebben want dat is vrijwel het enige wat nog “verkoopt”. Vandaar dat ze baat hebben bij het geweld van de linkse anarchisten en zij het vuur (figuurlijk) nog wat extra aanwakkeren. Ook hun stroom aan fake news komt de anarchisten goed van pas, die grijpen nu hun kans om een machtsgreep uit te voeren. Wordt nog spannend!
  • leo Daneels

    4 jaar geleden
    Allicht is er in de VS een probleem met de politie maar de vraag mag wel eens gesteld worden waarom en hoe het zover is gekomen! Is al te makkelijk om altijd de schuld bij het eenzijdige racisme te leggen alsof er geen anti-blank racisme bij zwarten bestaat! Daar zijn nu ook vreselijke beelden op sociale media van verschenen maar worden door de MSM bewust genegeerd!
  • Jos Verelst

    4 jaar geleden
    Odilon Saverien zou natuurlijk niets liever zien dat de misdaden van de Amerikaanse politie doodgezwegen wordt. Nooit gehoord van "persvrijheid" ?
  • kami sama

    4 jaar geleden
    Misschien als journalisten eens beginnen nadenken met wat jullie eigenlijk bezig zijn. Als je de twee kanten tegen je krijgt, ligt het toch wel aan jullie vrees ik. Ah nee verkeerd gelezen, het is Trump zijn fout. Natuurlijk.