Bogdan Vechirko werd gearresteerd door de politie.
Volledig scherm
Bogdan Vechirko werd gearresteerd door de politie. © REUTERS

Tankwagen rijdt in op groep betogers in Minneapolis: chauffeur is Trump-supporter met strafblad

Bij een protest op een snelweg in de Amerikaanse stad Minneapolis is zondag een vrachtwagen ingereden op demonstranten. Op beelden is te zien dat de mensen zich snel uit de voeten maken als een toeterende tankwagen in eerste instantie hard op de menigte komt afrijden. Uiteindelijk stopt het voertuig en wordt het omsingeld door de betogers. De trucker is ondertussen aangehouden, het gaat om 35-jarige man met een strafblad. Uit een document over campagnefinanciering, dat nieuwssite Heavy kon inkijken, blijkt dat hij in het verleden geld heeft geschonken aan de campagne van president Donald Trump en het Republikeinse Nationale Comité.

18 reacties

  • Filip Francois

    4 jaar geleden
    wacht, hij toeterde op voorhand, hij is uiteindelijk gestopt zonder ook maar 1 iemand aangereden te hebben, wetende dat hij wss klappen ging krijgen? Lijkt dat niet eerder iemand die per ongeluk op de snelweg geraakt is of iemand die een stil vreedzaam tegenprotest wou geven voor de BLM hype? Hier in Europa hebben wij al meerdere vrachtwagen aanvallen gehad en die gingen er toch wel net iets anders aan toe ;)
  • Jozef Willem Hazel

    4 jaar geleden
    Wie kent de Wet van Oorzaak en Gevolg?
  • Ghislain Geerts

    4 jaar geleden
    Als de snelweg duidelijk afgesloten was kan je dit een poging tot doodslag noemen . En zoals het nu gaat is de snelweg de beste plaats om te betogen plunderaars zullen daar niets vinden . Voor de zoveelste maal ziet je waar de VS ziek is. Maar we moeten niet hoog van de toren blazen racisme in België is schrikbarend hoog .
  • Eddy DESMET

    4 jaar geleden
    De VS spelen graag overal ter wereld politieagent en dragen de mensenrechten hoog in het vaandel … maar ze vergeten voor de eigen deur te vegen, want op het vlak van het respecteren van mensenrechten is er in de VS héél véél werk !
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Hij mocht zelfs niet eens op die snelweg zijn, Ivo Mariën. Die was afgesloten voor verkeer. Heel duidelijk dus gepland en met voorbedachte rade. Dat hij een Trump supporter is, dat is nieuws van achteraf.