Melkkoeien op een zuivelboerderij.
Volledig scherm
Melkkoeien op een zuivelboerderij. © Shutterstock

Wereldmelkdag: 9 op de 10 Vlamingen vinden zuivel onmisbaar

1 juni is Wereldmelkdag en dat wordt ook gesmaakt in ons land. Negen op de tien Vlamingen vinden dat zuivel een basisingrediënt is van onze eetcultuur. Volgens acht op de tien past zuivel binnen een gezond voedingspatroon, zo blijkt uit een rondvraag van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

4 reacties

  • Luc De Wolf

    4 jaar geleden
    Feest voor de ministers van financiën in het EU parlement. Thema : hoe melken we burger nog meer uit
  • Ynnad De blokere

    4 jaar geleden
    Koeienmelk is voor kalveren niet voor mensen.
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Als ik denk aan al die koeien waarvan telkens weer het kalfje wordt weggenomen omdat er genoeg melk voor alle mensen zou zijn, vermindert mijn zin in zuivelproducten aanzienlijk. Gelukkig zijn er alternatieven.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Met een acht voor in de leeftijd drink ik nog dagelijks minstens 1 liter melk en soms zoals bij dit heet weer zelfs meer ,waar een ander misschien koude cola drinkt heb ik liever koude melk als dorstlesser en volle melk met nog alles erin ,niet van die melk dat meer water gelijk staat en alles eruit gehaald wat lekker is.
  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    11

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.