Direct naar artikelinhoud
Monarchie

Prins Joachim (28) biedt excuses aan voor schenden coronamaatregelen

De Belgische prins Joachim heeft afgelopen week het coronavirus opgelopen tijdens een bezoek aan Cordoba.Beeld EPA

Prins Joachim, de zoon van prinses Astrid, heeft via een persbericht zijn excuses aangeboden nadat hij aanwezig was op een feestje in het Spaanse Córdoba. De prins testte na het feestje positief op het coronavirus. “Ik heb grote spijt”, luidt het. “Ik zal de gevolgen dragen.”

Prins Joachim vloog vorige week zondag van Brussel naar Madrid en woonde in Córdoba een feestje bij in een huis waar 27 andere mensen aanwezig waren. Nadien testte hij positief op het coronavirus.

Joachim liet vandaag via zijn advocaat een persmededeling uitsturen. Daarin biedt de prins zijn excuses aan voor het niet-respecteren van de coronamaatregelen. “In deze moeilijke tijden wilde ik niemand beledigen. Ik heb grote spijt van mijn daden en zal de consequenties dragen. Joachim van België”, luidt het.

De prins verbleef de afgelopen maanden bij zijn ouders. Zondag 24 mei vloog hij vanuit Brussel naar Madrid. Van daaruit reisde hij door naar Cordoba. Hij moest naar verluidt in Spanje zijn om stage te lopen bij een bedrijf. Dat zou verklaren waarom hij ons land mocht verlaten. Reizen voor het werk, worden beschouwd als essentiële verplaatsingen.