Exhibitionist die school binnendrong moet zich chemisch laten castreren

© Google Street View

Een vijftiger is dinsdag voor de correctionele rechtbank van Ieper veroordeeld voor aanranding van de eerbaarheid in de Sint-Michielsschool in Ieper. De man drong de school op 22 februari binnen en stelde er handelingen van seksuele aard.

E.W. (58) zit sinds maart in de cel voor zijn exhibitionistisch gedrag in de Sint-Michielsschool. De man heeft niets met de school zelf te maken, maar pleegde er wel seksuele feiten. Daarmee is hij niet aan zijn proefstuk toe. In 2014 werd de vijftiger veroordeeld voor het bezit van kinderporno. Hij kreeg toen zes maanden met probatie-uitstel.

Ook deze keer krijgt de Ieperse man strenge voorwaarden opgelegd. Indien hij die naleeft, moet hij niet terug naar de cel. Zijn gevangenisstraf van twee jaar wordt namelijk uitgesteld, met uitzondering van de reeds ondergane voorhechtenis. Hij moet zich zowel voor zijn seksuele, als voor zijn drank- en drugsproblematiek laten begeleiden. Na zijn vrijlating moet hij zich ook aanmelden bij de dokter voor chemische castratie. Aan een minderjarig meisje moet de man een schadevergoeding betalen van 1.500 euro. Haar ouders krijgen elk 300 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen