BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vlaamse regering wil spaarders overtuigen om bedrijven te steunen, met fiscale voordelen

De Vlaamse regering kondigt een nieuw pakket steunmaatregelen voor bedrijven aan. Er komt onder meer een fonds waarin u als burger fiscaal voordelig kan investeren. Maar minister-president Jan Jambon waarschuwde al meteen: “Zelfs met deze extra injectie zullen we niet alle bedrijven kunnen redden. Dat is onmogelijk. Onze leidraad is altijd geweest: bedrijven die voor de coronacrisis gezond waren, moeten we er door trekken.”

404 reacties

  • marc tamar

    4 jaar geleden
    De kosten ( instap en jaarlijks beheerkosten ...)bij dergelijk fonds zullen de voordelen opsouperen.
  • jan geens

    4 jaar geleden
    Gisteren 1500 miljard gedrukt , nu alweer te kort .
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Heb liever dat het op mijn rekening staat dan op een rekening in een belastingparadijs van een onderneming.
  • Geert Vancompernolle

    4 jaar geleden
    In zee gaan met politiekers die langs geen kanten te vertrouwen zijn, is sowieso riskant. Er zijn voorbeelden legio waarbij men de spelregels veranderd heeft terwijl het spel nog bezig is. Groepsverzekeringen, pensioensparen, pensioenregeling, belastingen op spaarboekjes, anticipatieve heffing op alle Tak-21 verzekeringen e.d.m... Sorry, maar mij niet gezien. En dan aandraven met het feit dat er een "riant" belastingsvoordeel zal zijn van 2,5% (in wezen maar 1,25% uiteindelijk).
  • Vital Verstraten

    4 jaar geleden
    Is die 240 miljoen betaald door Vlaanderen van de Vlamingen die 200 euro onwettig truteltaks betaald hebben? Eerst wetten goedkeuren die ongrondwettig zijn, 2 jaar geld opstrijken en dan wordt deze wet ongeldig verklaart wegens buiten de bevoegdheid van de Vlaamse regering maar terugbetalen is er niet bij , NvA, CD&v en OvLD !. Onbetrouwbaar en achterbaks, anders kan ik dit niet noemen. De burger gelooft jullie niet meer, wacht maar tot de volgende verkiezingen !!