De aanhoudende droogte zorgt vooral voor problemen bij boeren. Door verschillende captatieverboden voor het oppompen van water dreigt hun oogst te mislukken.
Volledig scherm
De aanhoudende droogte zorgt vooral voor problemen bij boeren. Door verschillende captatieverboden voor het oppompen van water dreigt hun oogst te mislukken. © © Bart Leye

Voorbije maand was de droogste mei in 187 jaar

De voorbije maand mei was de droogste meimaand sinds 1833, toen het KMI begon met metingen. 

6 reacties

  • Marnix laureyns

    4 jaar geleden
    onze VLAAMSE politiekers hadden al een tiental jaren terug meer water op vangbekkens moeten aanleggen. In de zuiderse landen wordt dit ook aangelegd .
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Voorbije maand was de droogste mei in " 187 " jaar. Wel dan zullen er nog wel ooit drogere geweest zijn en zullen er waarschijnlijk nog ooit drogere komen. Laat dus de bevolking maar verder en verder aangroeien tot één droogte echt rampzalig wordt. Ja, ja, 't gazonnetje mag niet meer beregend worden. Het wagentje niet meer gewassen. Het water gerantsoeneerd. En dan zijn we nog altijd geen stap verder. Als er geen water is kan je moeilijk verbieden om het te gebruiken. Politici hé !
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Wow, dat wij dat mogen meemaken op onze oude dag. Dat ze nu niet beginnen te reclameren dat het te warm is he. Aan een BBQ zitten is nog warmer hoor. En nog een geluk dat er nog genoeg water is om onze zwembaden te vullen, ge zou ze anders nogal horen klagen hoor.
  • Samuel Peeters

    4 jaar geleden
    Nadat het KMI de neerslag van 8 tot 8 s'anderendaags rapporteert i.p.v. 00:00 tot 24:00 en het daarom nodig vond alle vorige metingen "Te moeten herberekenen". ..
  • Hilde

    4 jaar geleden
    We staan er voor en we moeten er door, dit is de natuur en daar kan niemand iets aan veranderen.