Archiefbeeld van een rode Scania-trekker
Volledig scherm
Archiefbeeld van een rode Scania-trekker © RV

Scania moet ingrijpen door corona: 5.000 banen op de tocht

Bij de Zweedse vrachtwagen- en bussenmaker Scania staan duizenden banen op de tocht. Door de coronacrisis is de vraag naar vrachtwagens en zware bestelauto's ingestort. In een verklaring rept Scania van 5.000 banen die zouden sneuvelen, waarvan maximaal 1.000 op het hoofdkantoor in Zweden. In ons land beschikt Scania over een groot distributiecentrum in Opglabbeek.

2 reacties

  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Aandeelhouders kunnen zich weeral zijk rekenen. Ik bewtijfel als dit echt wel met corona te maken heeft. Natuurlijk is er ongerealiseerde omzet, maar is dat niet uitgestelde omzet? De bestellingen en productie voor corona moeten nog gemaakt worden. En elke truck die nodig is zal gemaakt moeten worden. Is alsof je een auto nodig had, corona uitbrak, en nu plots geen wagen meer nodig hebt. Hoor van winkel dat ze in mei 2-3 keer meer omzet hadden dan normaal.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    Vrachtwagens hebben extra kilometers gereden, misschien alleen voor de bouw, maar in de supplementen chain is er juist meer vraag, door de extra kilometers gereden. Dit klinkt gewoon als “laat het ons op Corona steken zodat de winst groter is” en een gewone reorganisatie waar ze iets voor nodig hebben