Antwerp-topmannen Paul Gheysens en Luciano D'Onofrio.
Volledig scherm
Antwerp-topmannen Paul Gheysens en Luciano D'Onofrio. © Photo News

Pro League zal regels versoepelen: Financial Fair Play in de koelkast

Belgisch voetbalDoor de impact van corona zal de Pro League de regels over Financial Fair Play versoepelen. Verlies dat door de crisis ­veroorzaakt wordt, zou afgedekt kunnen worden door kapitaalinjecties. Vooral clubs met rijke eigenaars kunnen daar hun voordeel mee doen.

12 reacties

  • Geert Vander Heyden

    4 jaar geleden
    Vooral om Anderlecht weeral eens te redden, terwijl de schulden daar al jaren duren.
  • Rik Cappelle

    4 jaar geleden
    Als ge denkt dat na allerhande schandalen het voorbije seizoen waar telkens datzelfde miserabel ploegske bij betrokken was het komende seizoen er één ging worden in alle eerlijkheid en sereniteit is er weeral aan voor de moeite. Nu gaat men ook nog eens tvv datzelfde ploegske de Financial FairPlay afschaffen zodat zij zonder financieele bovengrens aan kapitaalsverhoging kunnen doen. Achterbaksheid ten top !
  • Luc Verstraelen

    4 jaar geleden
    De corona crisis zal natuurlijk het budjet van de clubs beinvloeden.Iedere club kan dit toch becijferen en voorleggen aan de licentie commissie.Deze kijkt na en bepaald het bedrag dat mag geinvesteerd worden als kapitaalsverhoging.Dit bedrag mag bv maar 10 percent bedragen van de begroting van het vorige seizoen.Simpel toch.Onbeperkt bijpassen zorgt voor excessen en is in het voordeel van de wanbeheerders uit het verleden.
  • willy staes

    4 jaar geleden
    Wat men allemaal uitvind om Anderlecht terug aan de top te brengen, waarschijnlijk een bepaalde clubvoorzitter die overal baas is mede verantwoordelijk en moet Anderlecht later naar zijn pijpen dansen .
  • Jo Demey

    4 jaar geleden
    Ploegen als gent en club brugge zijn nu 2 keer genaaid door ploegen als anderlecht en antwerp. Eerst een premie moeten betalen aan die ploegen, en nu mogen die ploegen hun putten op een onregelmatige wijze opvullen. Pro league zo corrupt als maar kan zijn, hopelijk stellen gent en brugge hier hun veto, dit is pure competitie vervalsing.