dinsdag 2 juni 2020 - Genk
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Zestien kinderen en tieners van Bethanië kregen zondag een gratis knipbeurt. chris nelis

COronacoupe

Jongeren Bethanië krijgen een gratis kapbeurt

GENK

“Uit liefde en solidariteit” hebben de kappers van Tops Hairdressers uit Hasselt de jongeren van opvangcentrum Bethanië in Genk zondag verlost van hun coronacoupe.

Niet alle kinderen en tieners van Bethanië konden intussen al naar de kapper gaan. “Dan zijn wij maar naar hen gekomen”, zegt Halil Aykac van Tops Hairdressers. “We hebben ervoor gezorgd dat de kinderen weer fris gekapt naar school kunnen volgende week. We doen dit uit liefde en solidariteit. Bethanië is niet nieuw voor ons. We hebben een nauwe samenwerking.” Om veiligheidsreden, én omdat het mooi weer was, werden tafels en stoelen naar buiten gebracht waar de jonge bewoners beurtelings door vijf professionele kappers onder handen genomen werden.

Regine Van Ackere, verantwoordelijke van Bethanië, is blij met het initiatief van het kappersteam. “Behalve een mooie haarsnit kan deze actie voor onze tieners ook inspirerend werken voor als zij zich moeten prepareren voor de arbeidsmarkt. Ze mogen zelf ook meedraaien in de kapperszaak. Ik vind het vooral fantastisch dat deze ondernemers hun mouwen oprollen voor ons. Misschien dat ook anderen hier een voorbeeld aan kunnen nemen.”(cn)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws