Jan Pennings en Lola Nouwens.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Pennings en Lola Nouwens. © RTL

Jan en Lola uit ‘Lego Masters’ zagen hun huwelijk kapotgaan aan kanker, maar... “Na onze breuk hebben we samen een echtscheidingsfeest gegeven”

TV“Op papier ben ik ongeneeslijk ziek verklaard”, zegt ‘Lego Masters’-winnaar Jan (29). Hij ontdekte op zijn 22e dat hij een hersentumor had. “Ik voelde dat er in m’n hoofd iets was veranderd. Ik kreeg paniekaanvallen en op een nacht begon mijn hand te trillen.” Later werd ook Lola (31) ziek. Samen vertelt het Lego-duo in Dag Allemaal moedig hoe hun gezamenlijke strijd tegen kanker hun huwelijk helaas de das omdeed, en hoe ze omgaan met de ziekte die altijd kan terugkeren. “Het blijft een zwaard van Damocles boven ons hoofd.”

3 reacties

  • Hilde Boon

    4 jaar geleden
    Zeer terechte winnaars, het zijn uiteindelijk objectieve mensen geweest die gestemt hebben, de opstelling die het meeste tot de verbeelding sprak heeft gewonnen zoals het hoort, een betere puntentelling is er niet, bij alle andere wedstrijden worden er nooit objectief gekeken en speelt populariteit altijd een rol, en ja ze hadden een hobbelig parcour maar ze hadden hun plaats verdient in de finale net zoals de andere deelnemers.
  • Ricardo Paulssen

    4 jaar geleden
    Aan de hand van het systeem zijn het zeker geen onterechte winnaars. Op het moment suprême hebben zij namelijk het beste stuk afgeleverd, beter dan de andere finalisten en dat is wat telt. Ook bij pakweg tennis kan de mindere er met de winst van doorgaan.
  • James Holden

    4 jaar geleden
    Zeer onterechte winnaars. Men zou beter een heel ander score-systeem hanteren, waarbij men rekening houdt met alle voorgaande opdrachten. De beide andere finalisten hadden doorheen de reeks veel beter gescoord dan Jan en Lola.