"Als plunderingen beginnen, start het schieten", schreef het staatshoofd in een tweet, die ook op zijn Facebook-pagina verscheen.
Volledig scherm
"Als plunderingen beginnen, start het schieten", schreef het staatshoofd in een tweet, die ook op zijn Facebook-pagina verscheen. © ANP XTRA

Verzet Facebook-personeel tegen omstreden bericht Trump houdt aan: “Mark zit fout”

Verschillende Facebook-medewerkers uiten openlijk kritiek op de beslissing van topman Mark Zuckerberg om in tegenstelling tot Twitter geen kanttekening te plaatsen bij een omstreden bericht van president Donald Trump. Volgens Amerikaanse media legde een deel van het personeel maandag uit onvrede het werk neer. Een zeldzaam protest.

5 reacties

  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    Het publiek moet wel op voorhand weten dat er geschoten zal worden als ze doorzetten en toch betogen. Anders gaan er veel vreedzame slachtoffers vallen, die alleen hun vrije mening ventileren.
  • Heidi Werbrouck

    4 jaar geleden
    Dat ze protesteren begrijp ik volledig. Maar dat dat altijd moet eindigen in rellen en plunderingen is óók onaanvaardbaar.
  • Karel Valgaern

    4 jaar geleden
    Marijke, dit is voor hen wel werkgerelateerd en heeft met de houding van de baas te maken.
  • Ward Berden

    4 jaar geleden
    Vrije meningsuiting is veel belangrijker dan de gekrenkte gevoelens van enkele personen. Waar leg je anders de grens? Ook als jouw mening mij niet aanstaat, zie ik het als positief dat je die vrij mag verkondigen. Voor die vrijheid zijn er in het verleden veel dappere mensen gestorven.
  • Marijke Boulet

    4 jaar geleden
    Werk is werk , privaat is privaat , als je politiek , religieus enz niet eens bent met een uitspraak van iemand anders moet je dat maar in je vrije tijd oplossen of betwisten en niet in de tijd die je door je baas betaald bent .