Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Hoge Gezondheidsraad: “Seizoensgebonden griepprik belangrijker dan ooit in context coronapandemie”

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) roept mensen in risicogroepen en gezondheidswerkers op om zich dit jaar zeker te laten vaccineren tegen de seizoensgriep. In de context van de coronapandemie is die griepprik belangrijker dan ooit; om onszelf te beschermen, maar ook om de druk op ziekenhuizen en huisartsen te verlichten deze winter, klinkt het.

9 reacties

  • Elias Brodeoux

    4 jaar geleden
    voor een of andere redene zijn er mensen die geloven dat vaccins epidemie's niet oplossen. Dit kan niet verder van de waarheid zijn. Als we een vaccin kunnen maken zou dit risicogroepen kunnen beschermen en vervolgens de jongeren. Ook de persoonlijke genetische code kunnen we niet op staan, want deze is bij iedereen anders. Persoonlijke ervaring is niet genoeg bewijs voor het bestrijden van een virus.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Mensen die ieder jaar een griepprik krijgen, zouden geen voorschrift meer moeten gaan halen want dat is pure geldklopperij. Kunnen die dokters geen griepvaccins bestellen bij de apothekers, in plaats van al die 60 plussers de baan op te sturen ? Absurde procedure, typisch pour la Belgique.
  • Jef Staepelaere

    4 jaar geleden
    Het eerste wat werkt tegen een virus is de persoonlijke genetische code, dan afstand houden en uiteindelijk een twijfelachtig vaccin. Persoonlijk heb ik een griepvrij leven, ook covid-19 heeft mij links laten liggen. Gewoon de juist genen en je kan al de rest missen. Wel dien je de anderen te vrijwaren daar je het kan doorgeven. PS ik ben door leeftijd een "risico" persoon en heb nog nooit een griepspuit gehad :)
  • Koenraad de Roeck

    4 jaar geleden
    vacin lost epedemie niet op ,zich houden aan de regels zeer stipt wel
  • Jos Spriet-Dewaele

    4 jaar geleden
    Maar niemand weet het antwoord of die gewone griepprik dan wel de veel duurdere prik van 75 euro zelf te betalen de gevolgen van het coronavirus kunnen mee bepalen. Er worden ook geen cijfers gegeven over het % doden die geen dan wel de gewone of de dure griepprik kregen.