Bovenaan de demonstratie in Amsterdam, onderaan in Gent.
Volledig scherm
Bovenaan de demonstratie in Amsterdam, onderaan in Gent. © EPA/VDS

Zo kan het ook: protest tegen Amerikaans politiegeweld met mondmaskers én social distance in Gent

Dat het protest tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten ook op een coronaveilige manier kan, is gisteren bewezen op het Sint-Pietersplein in Gent. Daar kwam een 500-tal mensen samen om actie te voeren. Een heel verschil met de massademonstratie in Amsterdam. Daar werd gisteren géén veilige afstand gehouden en dat leidde tot flink wat verontwaardiging.

18 reacties

  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Dit staat in het draaiboek geschreven van de elite om linkse dictaturen overal in de wereld te implementeren maar ze hebben naïeven en blinden nodig om dit te realiseren . Maar de betogers van nu die hun hoofd zal als het zover is eerst afgekapt worden !! Want een dictatuur duld geen betogingen meer daar zijn voorbeelden genoeg van
  • Alfons Vanacker

    4 jaar geleden
    @Lea Vanginst, zware beschuldigingen hebben zware bewijzen nodig. Kun je die aub delen daar niemand ze heeft.
  • Walther Temmerman

    4 jaar geleden
    Is en blijft een overtreding van het samenscholingsverbod. Weeral treed politie Gent niet op. Waarom zou de gewone burger nog moeten luisteren?
  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    Alsof Trump daar van wakker gaat liggen dat er hier tegen het politiegeweld geprotesteerd wordt. Ik zou veel liever eens de cijfers zien inzake het aantal politiemensen die in de USA elk jaar in de kliniek of op het kerkhof belanden door al die "sukkelaars" Ik denk dat er veel hele grote ogen gaan trekken!
  • Karl Debaene

    4 jaar geleden
    omdat ze met te weinig waren...