Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon.
Volledig scherm
Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon. © BELGA

Vlaamse regering verdeelt bijna 300 miljoen euro uit corona-noodfonds: 65 miljoen euro voor cultuur

De Vlaamse regering geeft tijdens een persconferentie meer uitleg gegeven over de verdeling van het coronanoodfonds, waarvan het bedrag is verhoogd tot bijna 300 miljoen euro. Voor cultuur wordt een noodfonds van 65 miljoen euro voorzien.

43 reacties

  • Tim Verhavert

    4 jaar geleden
    Ik vraag me eigenlijk af of iedereen wel beseft dat cultuur niet enkel uit BV’s bestaat! Ook vele jeugdbewegingen waar kunst (zoals toneel, dans,...) voorop staat hebben deze hulp nodig om hun infrastructuur en mensen achter de coulissen te kunnen betalen! Enkel met geld van de optredens komen ze er niet! Zeker niet omdat deze groepen minder gevraagd worden dan bekende artiesten. Nochtans brengen zij ook mooie en avondvullende voorstellingen.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Allee zeg, België is duidelijk onmetelijk rijk geworden met die Corona-crisis. Nog een paar honderd miljoen in voorraad om uit te delen. Het kan duidelijk niet op. Na al die jaren dat we hoorden over besparingen, inleveren, boven onze stand leven, 'inspanningen doen', solidair zijn en noem maar op vloeien de miljoenen - en zelfs miljarden - in stromen waar je ook maar kijkt. Zalig landje om in te leven. De hoorn des overvloeds. Waar kan ik mijn deel afhalen of wordt het gebracht ?
  • Regina Van Akker

    4 jaar geleden
    Cultuur valt weer in de prijzen. Zijn er geen andere sectoren die dat geld meer nodig hebben dan mensen die hun hobby als 'werk' beschouwen? Wegesmeten geld wat mij betreft. Als je goed genoeg bent, kom je er wel. En de rest, tja, die zullen zoals zovelen moeten herscholen en een andere job zoeken. Er zijn veel creatieve mensen die noodgedwongen een job van 9 tot 5 moeten doen...
  • Jan

    4 jaar geleden
    65 miljoen? Dat is 64 miljoen te veel voor cultuur! Ze hadden een spaarpotje moeten aanleggen als "goede huisvader" , maar neen, de "grote sier" van en voor BV's was leuker. En zo zijn er nog, ook in de horeca. Gebruik die 65 daar waar echt nodig, bvb jonge gezinnen en alleenstaande ouders, om mee te beginnen.
  • Pat Debal

    4 jaar geleden
    De mensen die in de zorg werken krijgen weer niets ze hebben gewerkt in de Corona zelf zowel het keukenpersoneel als het onderhoud die de kamer kuisen en de verpleging dat ze die mensen een premie geven van 1000€ dat zou al mooier zijn