BSRagency IPA / BACKGRID
Volledig scherm
© BSRagency IPA / BACKGRID

Voor het eerst sinds lang weer stijging in ziekenhuizen en op intensieve zorg, wel slechts 98 nieuwe besmettingen

De voorbije 24 uur zijn 26 nieuwe ziekenhuisopnames voor het coronavirus gerapporteerd. Dat zijn er ongeveer evenveel als gisteren, toen er 25 nieuwe opnames werden gemeld. In de ziekenhuizen zijn er momenteel nog 819 patiënten opgenomen, een stijging met 3 tegenover gisteren. Voor het eerst sinds langs is er ook weer een stijging op intensieve zorg, zij het met slechts 2 patiënten. Er vielen 19 overlijdens te betreuren. Het aantal nieuwe besmettingen lag wel laag (98).

66 reacties

  • Maria Arens

    4 jaar geleden
    Een tweede golf betekent een nog grotere terugval voor de 'maatschappij' (economisch en financieel dan). En die komt er zeker na het verlof.
  • Seppe Vangeneugden

    4 jaar geleden
    Wat een paniekzaaiers weer in de reacties. Degene die in lockdown willen blijven doe maar. Maar wel op eigen kosten en niet op de kap van de maatschappij. Zal rap gedaan zijn dan.
  • Nicole Vogelaere

    4 jaar geleden
    De enige cijfers die tellen zijn die van de nieuwe opnames. Die van de nieuwe besmettingen verliezen hun nut omdat er bijna geen testen afgenomen worden. Heb zelfs nog nooit iemand tegen gekomen die getest werd. De meerderheid van de besmette mensen weten niet eens dat ze drager zijn en zo zal het nooit uit te roeien zijn. De lage besmettingscijfers geven de mensen juist dat vals gevoel van veiligheid. Stop daar dus mee! Noem de doden en opnames alleen en verplicht mondmaskers in het openbaar!
  • Katleen Genbrugge

    4 jaar geleden
    Wat ik in de meeste artikels mis ... Het is niet even gewoon de Corona ziekte die je moet doormaken . Vele patienten ervaren een multi orgaan falen . De letsels op de longen die je oploopt verdwijnen ook niet zomaar !! Na maanden zien deze er nog steeds hetzelfde uit . Eerlijk , ik heb op de eerste lijn gewerkt bij deze mensen ... Ik draag de komende maanden met alle plezier een mondmasker op drukkere plaatsen !
  • Christel Bastiaens

    4 jaar geleden
    Als iedereen die op openbare plaatsen komt nu nog een tijd zijn masker opzet ik bedoel winkels vooral als je zo ga wandelen en geen contact hebt met andere buiten je eigen bubbel kan men niet ziek worden maar ik bedank de mensen die zo omspringen met andere hun gezondheid .Het is niet omdat je zelf niets zichtbaar hebt dat niet besmet bent onthoud dat .