Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Enquête: 22 procent Belgen overweegt ontslag door corona-aanpak werkgever

Meer dan 1 op de 5 Belgen (22 procent) overweegt om ontslag te nemen door de aanpak van zijn of haar werkgever tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit een enquête van StepStone.

7 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    1 dag per week op tw gezet worden en dan op de overige 4 toch evenveel werk moeten verzetten als normaal gezien in een fulltime "want we moeten allemaal een tandje bijsteken om ontslagen te vermijden". Dat is allemaal goed te doen als je een fatsoenlijk loon krijgt, maar wanneer je je mensen sowieso al niet veel betaalt, en overuren bovendien onbetaald en niet-recupereerbaar zijn, kan het eigenlijk niet. Maar ja, sector zonder vakbond, dus alles kan.
  • Monique Verschueren

    4 jaar geleden
    Waarom terug gaan werken en risico's lopen terwijl ze nu technisch werkloos met alles erop en eraan van premies meer verdienen en hun huis niet uit moeten ( geen risico's )geen auto versljiten , geen uren onderweg en ook de thuiswerkers kunnen ook nog genieten van het mooie weer.
  • Danielle Duym

    4 jaar geleden
    Ik vind het thuiswerk prima maar niet voltijds. Ik mis de interactie met collega's maar ook de infrastructuur van het kantoor.
  • Pieterjan Labath

    4 jaar geleden
    Wel Rudy Van Daele u bent schromelijk verkeerd. Mijn baas heeft ons namelijk heel snel op werkloosheid gezet maar ondertussen heeft hij enkele van zijn “beste” werknemers laten doorwerken in het zwart. Ondertussen zitten wij nog steeds verplicht thuis en leveren zijn zonen de bestellingen rond . Uiteraard ook in het zwart betaald. Leuk hé!
  • Griet Maes

    4 jaar geleden
    Ik was er ook nog niet klaar voor (door risicopatiënt te zijn), maar ben verplicht door mijn werkgever. Nochtans is thuiswerk perfect mogelijk, dit heeft al die tijd goed gewerkt! Op het werk merk ik dat er veel zijn die hun voeten vegen aan de maatregelen. Zij zijn geen risicopatiënt, dus het kan hen dan ook allemaal niet schelen.