Brugs gemeenteraadslid en communicatiespecialist Pol Van Den Driessche roept de Belgen op om zelf wat meer regenwater op te vangen.
Volledig scherm
Brugs gemeenteraadslid en communicatiespecialist Pol Van Den Driessche roept de Belgen op om zelf wat meer regenwater op te vangen. © Pol Van Den Driessche Facebook

Een opvallende oproep nu eindelijk weer regen wordt verwacht: “Zet je emmers buiten”

Na een lange periode van droogte wordt de komende dagen eindelijk weer wat regen verwacht. Onder het motto ‘alle kleine beetjes helpen’, roept Brugs gemeenteraadslid en communicatiespecialist Pol Van Den Driessche (N-VA) de Belgen op om zelf wat meer regenwater op te vangen. “Zou het nu geen goed gedacht zijn om, zodra de regen eraan komt, emmers buiten te zetten in tuinen, op koertjes en op terrassen?”

74 reacties

  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    Breek uw klinkers op dat heeft veel meer nut!
  • Hilde

    4 jaar geleden
    Water link is nu overal electronische meters aan het plaatsen waardoor ze dag op dag kunnen zien hoeveel je verbruikt, ze kunnen dat geld beter in nieuwe leidingen steken.
  • Hilde

    4 jaar geleden
    Heeft de professor van waterbeheer er al eens aan gedacht aan de grote verspilling door de kapotte buizen onder de grond die wegverzakkingen veroorzaken. Maak een plan om al die buizen eens te vervangen, het zal al veel helpen.
  • Fatima Dirkx

    4 jaar geleden
    Het regenwater van mijn groen dak komt eerst in grote watertonnen terecht en dan met een druppel systeem in mijn serre en tuin. De regen die op mijn serre valt komt terecht in mijn vijver en mijn vijver is de grote drinkbak voor vele dieren. Er verdwijnt niets in de riolering. In de wintermaanden kan het zijn dat mijn tuin soms drassig is, maar dat is helemaal niet erg.
  • Luc Ver Eecke

    4 jaar geleden
    Onnozelaars , er zullen serieus wat plensbuien moeten zijn om emmers te vullen !