Onder meer de Sumatraanse tijger staat op de lijst met ernstig bedreigde diersoorten.
Volledig scherm
Onder meer de Sumatraanse tijger staat op de lijst met ernstig bedreigde diersoorten. © EPA

Massa-extinctie versnelt: 500 dieren dreigen komende 15 jaar uit te sterven

Wetenschappers waarschuwden ons eerder al voor de zesde massa-extinctie die op de loer ligt. Alleen zou dat doemscenario niet langer op de loer liggen: we bevinden ons er middenin. En het versnelt. Volgens een recent onderzoeksrapport dreigen meer dan 500 soorten uit te sterven de komende twee decennia.

6 reacties

  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @piet devlieger En je mist het punt zo hard. Iets dat normaal miljoenen jaren duurt, gebeurt nu op een paar decennia. Zie je hier zelf het probleem niet van in of past het gewoon niet binnen je retoriek?
  • Jozef Willem Hazel

    4 jaar geleden
    Dieren zijn onschuldig. Beesten daarentegen?
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Ja in het beroemde gebouw in Amerika staat wat we allemaal al vernield hebben. Wij zijn aan gang 6 en nu op een onomkeerbare splitsing gekomen. Kiezen we deze gang dan zijn de 50j die we al afgelegd hebben (al vernietigd hebben) in gang 6 nog te redden. Kiezen we niet voor de splitsing dan is het voor de mensdom het einde. De politiek kennende zullen ze voor de splitsing kiezen, om te bewijzen dat de splitsing ook te vernietigen is.
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Hopelijk zit het dier mens er ook bij zodat de planeet nog een kans heeft om te herstellen.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Gedurende de laatste paar miljoen jaren sterven er elk jaar tussen de 200 en 2000 diersoorten uit. Wetenschappelijk vastgesteld én bewezen. Dus alles verloopt zoals gedurende de laatste paar miljoen jaar. Duidelijk genoeg ?