Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). © Photo News

Hilde Crevits: “Hinderpremie voor horeca vervalt na heropening”

Wanneer cafés, restaurants en hotels de deuren weer mogen openen - wellicht vanaf volgende week - dan stopt de hinderpremie vanuit Vlaanderen. Dat bevestigt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) aan onze krant. “Tot nu toe hebben we voor alle handelszaken dezelfde regel gehanteerd: als je open mag, dan vervalt de steun”, zei ze eerder ook in VTM NIEUWS.

75 reacties

  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    De horeca zal sowieso 'n kerkhof worden met of zonder steun. Zo lang uitbaters bereid zijn om zulke gekke prijzen aan huur te betalen zullen ze het zeer moeilijk hebben. Dus met de subsidies die ze nu krijgen spijzen wij de rijke verhuurders en grote brouwerijen die eigenaar zijn van cafés. Uitbaters die eigenaar zijn zijn veel beter af. Er zijn al veel cafés verdwenen de laatste jaren en er zullen er nog veel verdwijnen. Subsidies zijn altijd uit den boze, altijd.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Misschien toch even rekenen en vooral nadenken : 160 euro per dag is zo ongeveer het nettoloon van drie arbeiders die daarvoor 8 uren moeten werken - of het bedrag waarvan 4 of 5 gepensioneerden per dag al hun kosten moeten betalen en eten kopen ook. Daarvoor hebben ze hun leven lang gewerkt en de helft van hun inkomen moeten afgeven.
  • jeff De Boeck

    4 jaar geleden
    Het is net dan dat je de premie nog 3 tot 6 maanden moet laten verder lopen! Alle kosten komen dan pas ten volle terug op de proppen.
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    Goede beslissing. OK, horeca heeft grote kosten, maar ik vraag me af waarom de belastingbetaler zoveel moet sponsoren om een huisbaas zo rijk te maken. Zij die de huren optrekken voor een gewoon gebouw dat toevallig goed gelegen is, worden slapend rijk. Solidariteit houdt in dat zij een groot deel van hun overdreven opbrengsten teruggeven aan de handelaar. De gewone man zal wel helpen door te komen consumeren.
  • Gerd Goossens

    4 jaar geleden
    Waarom om sluiten om middernacht? Komt het virus dan op café of wat?