Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Binnenkort ook coronatest voor contacten zonder symptomen

Wie nauw contact had met een coronapatiënt maar geen symptomen van het virus vertoont, kan binnenkort ook getest worden. Dat antwoordde minister Philippe De Backer (Open Vld) dinsdag op vragen in de commissie Gezondheid van de Kamer. De ruime testcapaciteit zal zo beter benut kunnen worden, maakt De Backer zich sterk.

7 reacties

  • david willems

    4 jaar geleden
    Kijk als ik niet getest word zal ik nooit in quarantaine gaan vermoedelijk bestaat niet bij mij
  • Jos Jansen

    4 jaar geleden
    Testen is nodig maar belangrijker is nog preventie. Daarom is het jammer te moeten vaststellen dat steeds meer belgen overmoedig worden en doen alsof er niets meer aan de hand is. Voorzichtig zijn en de nieuwe gewoonten blijven hanteren (afstand houden, geen handen geven, sociaal contacten beperken, mondmaskers dragen waar nodig enz.) zullen ons behoeden voor een nieuwe opstoot. Mensen, volhouden dus zolang het nodig is.
  • François Defosse

    4 jaar geleden
    Als ik geen symptomen heb zal ik niet toelaten dat ze die test bij mij uitvoeren. Als ik niet ziek ben moeten ze van mijn lichaam afblijven.
  • Dirk Tuymans

    4 jaar geleden
    Dat ze hun testen bijhouden. Daar moeten ze nu niet meer mee afkomen. Nu is het gewoon geldklopperij.
  • Jan Peeters

    4 jaar geleden
    Misschien kunnen we de leerkrachten testen? En afstappen van dit bubbel gedoe. Op t school mag je je broer amper zien en thuis lekker knuffelen.