AFP
Volledig scherm
© AFP

Toeristen weer welkom in Italië: luchthavens en grenzen heropend, wat betekent dat voor Belgen?

Na drie maanden van coronabeperkingen is het voor burgers uit de EU-landen weer mogelijk vrij van en naar Italië te reizen. Alle luchthavens in het land zijn geopend. Ook de Italianen zelf mogen weer door hun land reizen, want naast de nationale zijn ook de regionale grenzen weer open. Reislustige Belgen moeten nog even geduld opbrengen: niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn immers nog verboden tot en met zeker 7 juni.

12 reacties

  • Bea Van Goethem

    4 jaar geleden
    Ieder moet voor zich uitmaken wat ze willen, vakantie hier of in het buitenland. Hopelijk krijgen we snel duidelijkheid over het openen van de grenzen want ik vertrek sowieso naar Italië...Ben op de hoogte van de maatregelen daar en absoluut compleet voorbereid. Vakantie in eigen land doe ik wel wanneer ik niet meer in mijn eentje zo ver met de auto kan reizen.
  • Patrick Weyers

    4 jaar geleden
    In juli en augustus zal iedereen beperkt doorheen europa mogen reizen. Prioriteit voor het geldgewin. Na de vakanties lekker het ziekenhuis in.
  • marc de wulf

    4 jaar geleden
    Ja wij willen ook graag in verlof. Niet naar Italie wel naar het veilige zwitserland hoog in de bergen..... en al diegene die het hier in Belgie zo mooi en schoon vinden... blijf gerust hier.
  • Werner Hermans

    4 jaar geleden
    Wij zijn zoals gewoonlijk weer de laatste van heel Europa die de grenzen over mogen om de Reizen! Triestig Belgie... Shame one you!
  • Lydie De ro

    4 jaar geleden
    Valentijn J: We konden op 1 week tijd een keurig plannen! Probleem? Niets van gemerkt. Italie zo hard getroffen en nu al grenzen open!