Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Waarom wasgoed dat buiten gedroogd wordt zo heerlijk ruikt

Iedereen kent de geur van verse was die buiten op een waslijn gedroogd is. Heerlijk en fris. Maar hoe komt dat eigenlijk? Enkele wetenschappers hebben zich er in verdiept en - eureka - een verklaring gevonden. 

6 reacties

  • Christelle Van den Broecke

    4 jaar geleden
    Een Leifheit droogmolen die de ophangkoorden opbergt is heel handig! Na gebruik inklappen en hoes eroverheen trekken.. zo heb je er jarenlang plezier van.
  • Marie Verbeek

    4 jaar geleden
    Nadeel van de was buiten te drogen is dat er in deze tijd een massa kleine spinnetjes zijn die zich in je wasgoed nestelen. Ook droogmolens hangen vol spinnen rag
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Ja hoe komt dat eigenlijk. Waarom zitten de bijtjes ook altijd op de bloemen? Natuurlijk, de natuur (hoe erg we die ook vernietigen) geeft altijd het beste van zichzelf. Zonder te klagen om wat we met haar doen. En die heerlijke geuren die de natuur ons gunt, is er enkel om ons er aan te herinneren ook eens aan haar te denken. Want vroeg of laat zouden we nog alleen maar eens zand ruiken, zoals in de woestijn.
  • Marcus Vadis

    4 jaar geleden
    Het enige voordeel dat ik zie van was buiten te hangen is dat het gratis is terwijl de droogkast toch een hele tijd moet draaien. Een groot nadeel van buiten te drogen is dat de was hard is terwijl die van de droogkast lekker zacht is.
  • ringo van der pulst

    4 jaar geleden
    In open lucht drogen is de meest ecologische manier maar een gesel als je aan pollen allergie lijdt.