In  Duitsland zijn de fitnesscentra al enkele weken opnieuw open. In deze fitness in Keulen traint een vrouw met een mondmasker.
Volledig scherm
In Duitsland zijn de fitnesscentra al enkele weken opnieuw open. In deze fitness in Keulen traint een vrouw met een mondmasker. © Marius Becker/dpa

Fitnesscentra mogen terug openen, zwembaden en wellnesscentra blijven gesloten

Vanaf 8 juni zijn alle sporten terug toegelaten, indoor én outdoor, met uitzondering van contactsporten zoals voetbal, basketbal en vechtsporten. “Zij dienen verder contactloos te trainen”, aldus premier Sophie Wilmès (MR). Ook de fitnesscentra mogen hun deuren terug openen “op voorwaarde dat ze het protocol volgen”. 

11 reacties

  • Martine De Hert

    4 jaar geleden
    En privé sauna’s ? Echt niet te vatten . Gezinnen en koppels die in dezelfde bubbel zitten . Kent de Veiligdsraad wel het principe van PRIVÉ-sauna ? Ik heb de indruk van niet !
  • jozef van riel

    4 jaar geleden
    Ze mogen me zelfs betalen, dan ga ik nog geen fitnescentrum binnen. Zweten, hijgen, aërosols verspreiden. De ideale leefwereld voor de virussen!!
  • Pieter Janssens

    4 jaar geleden
    Wij spelen American Football in België een senior team bestaat bij ons uit een 50tal spelers. Bij de tegenstander ook, dus dat zijn minstens 100 spelers die samen contact zullen hebben tijden een meestal 2u30 durende games.... deze sport zouden ze beter apart bekijken.
  • Kris Ke

    4 jaar geleden
    Één tijdje geleden zeiden ze dat het virus niet tegen warmte kan en nu laten ze sauna's dicht...de logica is ver zoek.
  • Bart De Vreeze

    4 jaar geleden
    Hoe kan je nu beschermende maatregelen nemen in de fitness waar elk toestel vol zweet hangt (ook al gebruik je een handdoek of tissue om het te reinigen na elk gebruik) en waar zweetpartikels van zoveel gebruikers rondzweven? Ik heb mijn abonnement opgezegd (maar moet wel betalen tot december). Ik heb al wat materiaal voor thuis gekocht en heb de garage ingericht als fitness ruimte. Valt eigenlijk nog heel goed mee zelfs.