Afbeelding van biologische groenten in een supermarkt in Nederland.
Volledig scherm
Afbeelding van biologische groenten in een supermarkt in Nederland. © Hollandse Hoogte / Berlinda van Dam

Twee op drie Europeanen zijn bereid om duurzamer te eten

Zowat twee op de drie Europeanen zijn bereid hun voedingsgewoonten aan te passen om het klimaat en het milieu beter te beschermen. Maar onder meer de hogere kostprijs en de beperkte keuze vormen een obstakel. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Europese consumentenbond BEUC uitvoerde in elf Europese landen, waaronder ook België.

8 reacties

  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Veeteelt is inderdaad een ramp voor het milieu: methaanuitstoot, maar ook ammoniak en enorme stikstofbemesting van akkers en weiden die onze grondwaterlagen vergiftigen.
  • PIETER ROGIERS

    4 jaar geleden
    De leugentrein omtrent de impact van vleesconsumptie op het milieu dendert maar voort, met achter de schermen steun vanuit de veggie-industrie. Vleesproductie is CO2-neutraal, de methaanuitstoot van koeien wordt afgebroken tot CO2 en die wordt opnieuw opgenomen door de grassen en gewassen die door de koe worden opgegeten!
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Stadsmensen kunnen samen vlees kopen bij een boer dichtbij. Ook het onderwijs zou de kinderen kunnen oriënteren. Hier op het Franse platteland: eigen hanen, lam bij de boer, binnenkort mijn eigen eenden, en 'le lapin des marais', de Zuid-Amerikaanse beverrat gevangen in een kooi op de oever met wortel als aas en geslacht met een kogel in het hoofd.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Duurzaam, klimaat zijn mooie woorden en doelstellingen. Tot de praktjjk komt : ik kan er voor de vuist weg uit mijn familie en vriendenkring een 15-tal opnoemen die je de les willen spellen als je een stuk vlees eet (hetgeen bij mij niet lukt, ik eet enkel vlees) maar die om de haverklap op het vliegtuig zitten voor één of andere trip en die per jaar tonnen hout verstoken met hun houtkachel. Dan toon ik aan dat mijn eco-foodprint een fractie is van de hunne. Dan zijn ze boos.
  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    Ikke niet deju. De hele 4,5 miljard jaren van de aardgeschiedenis is het klimaat constant veranderd. Zonder menselijke tussenkomst. En het ging soms ook rap. Zelfs in historische tijden. Griekenland is op 1 mensenleven van een groen land in een halve woestijn veranderd volgens een wijsgeer of schrijver uit de oudheid wiens naam ik vergeten ben.