Rudy en Ilse hebben het wassalon huiselijk ingericht. © ram

Yara wassalon opent tweede vestiging: “In de grootste wasmachine is plaats voor 18 kilogram kleren”

Het vroegere pand van Immo Mertens op de hoek van de Sint-Lenaartsesteenweg en de Banmolenweg in Rijkevorsel is omgebouwd tot een wassalon.

ram

Ilse Janssens en Rudy Van der Veken startten zeven jaar geleden met wassalon Yara in Gierle (Lille). “We hebben een klein marktonderzoek gedaan”, legt Rudy uit. “Daaruit bleek dat er in deze regio weinig volautomatische wassalons waren. Toen dit pand te koop kwam, kon het plan voor een tweede filiaal concreet worden.”

De bedoeling was om op 1 mei te openen, maar door het coronavirus is het een maand later geworden. “De deuren openen automatisch, wat gemakkelijk is voor wie met een volle wasmand binnen- of buitengaat. Het komt ook goed van pas met de hygiënemaatregelen die nu van kracht zijn.”

Huiselijke inrichting

Het koppel heeft gekozen voor een huiselijke inrichting. “Dat is belangrijk voor het sociale aspect”, zegt Ilse. “In Gierle hebben we klanten die afspreken om samen naar het wassalon te gaan. Er staat een automaat voor warme en koude dranken. Wie wasmiddel vergeten is, kan dat ook uit de automaat halen. In de grootste wasmachine is plaats voor 18 kilogram kleren. Ideaal voor een gezin met kinderen dat net op vakantie is geweest.”

www.wassalonyara.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER