© BELGA

Coach Gaastra boos na Veiligheidsraad: “Alles behalve... zwemmen!”

Zwembaden moeten nog gesloten blijven tot 1 juli, tot grote woede van de zwemmers.

belga

De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdag dat in ons land vanaf 1 juli weer alle sporten mogen worden uitgeoefend. Reeds vanaf komende week maandag mogen alle niet-contactsporten weer hervatten.

Zwembaden en wellnesscentra moeten evenwel nog gesloten blijven. “Alles behalve... zwemmen!”, schreef zwemcoach Ronald Gaastra woensdag op Twitter in een reactie op een mededeling van Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “De clubs staan te springen, zowel de zwemclubs alsook de triatlonclubs en ja: dat kan perfect veilig!!”

“Onwil”

Ook voormalig zwemmer Pieterjan Vangerven schreef de ontgoocheling van zich af. “Wat een grote ontgoocheling opnieuw voor de ruim 50.000 leden van onze Vlaamse Zwemfed, de talloze zwemliefhebbers en de zwembaduitbaters. Zwembaden zijn ontzettend goed verlucht en zowat de veiligst mogelijke binnensportplaats. Overal in Europa gaan ze terug open, maar hier is er gewoon onwil. Een andere reden kan ik niet bedenken. Ik heb het echt gehad met deze maatregelen waar geen enkele lijn in zit. Dit is echt een klap en ongelofelijk onrespectvol naar iedereen die zich inzet voor de zwemsport in ons land.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer