Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © getty

Socioloog Ignace Glorieux: "We zullen snel opnieuw op het vliegtuig zitten”

Volgens socioloog Ignace Glorieux van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) gaan we de impact van het coronavirus op ons leven snel vergeten en ons dus snel opnieuw gedragen zoals voorheen. De socioloog denkt dat de verdere versoepeling en uitbreiding van de contactbubbel tot tien mensen per week steeds vrijer opgevat zal worden.

5 reacties

  • Gerd Van nieuwenhove

    4 jaar geleden
    Als je het kan betalen mijnheer de socioloog ! Heb je dat bestudeerd op de univ ? Armoede of juist genoeg voor het pleps maar dat weet je precies niet ....
  • Willy Scholaart

    4 jaar geleden
    Ik heb hier een maand geleden al juist hetzelfde gezegd en ben geen socioloog of één van die zovele experts, maar een gewone gepensioneerde met een riant pensioen van 1200 euro.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    de klagende sector doet er alles aan om de mensen weer over de streep te halen. De meesten van de oudere generatie zullen wel even nadenken vooraleer zich "bevrijd" te voelen.
  • Koen Govaerts

    4 jaar geleden
    Trendwatchers en toekomstvoorspellers zijn enkel goed voor de commerce, gelukkig zijn er sociologen om mensen daarop te wijzen.
  • David Hermans

    4 jaar geleden
    Het zijn blijkbaar weer hoogdagen voor trendwatchers, sociologen en toekomstvoorspellers. Aan overbodige beroepen duidelijk geen gebrek... Natuurlijk zullen mensen de teugels laten vieren, het is een gevoel van bevrijding als na een 'echte' oorlog. Maar wat het samenscholen in grote groepen betreft denk ik dat oudere mensen toch wel twee keer zullen nadenken. Voor ondergetekende alvast geen grote familiefeesten de komende twaalf maanden, zelfs niet wanneer toegelaten door de overheid.