Kinderen zijn niet de motor van de besmettingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen zijn niet de motor van de besmettingen. © Florian Van Eenoo photonews

Waarom Covid-19 kinderen heeft gespaard: “Ze zijn weinig ziek, waarschijnlijk ook weinig besmettelijk en genezen snel”

Covid-19 heeft de kinderen gespaard. Amper 0,73 % van de bevestigde besmettingen is bij kinderen jonger dan tien jaar en in de leeftijdsgroep van 10 tot 19 gaat het om 1,25 %. “Ze zijn weinig ziek, waarschijnlijk ook weinig besmettelijk en genezen snel”, zegt kinderpneumoloog François Vermeulen (UZ Leuven). Ouders moeten zich geen zorgen maken over kinderen die straks op kamp vertrekken: ze zullen daar nog eerder buikgriep dan Covid-19 krijgen.

8 reacties

  • Jan De Maeyer

    4 jaar geleden
    Kinderen krijgen geen griepvaccin, sommige ouderen wel, misschien door een vaccin te krijgen je zelf niet genoeg afweerstoffen maakt, is om over na te denken vind ik.
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Wat voor een vraag is dat? Zijn we nu zo compleet gek geworden dat we een menselijke eigenschap als discriminatie gaan toewijzen aan een virus? Echt?! Wat denken jullie dat die een vergadering hebben gehouden en unaniem beslist ' weet je wat die kinderen, bweek, maar die oudjes, laten we die is lekker te grazen nemen'... echt mensen, mag het nog even serieus blijven. Ik vraag me hoe langer hoe meer af of er in België nog verstandelijk volwassen mensen zijn.
  • Roland De Bock

    4 jaar geleden
    Als ik het goed heb is deze generatie in 2009 gevaccineerd geworden tegen de Mexicaanse griep. Vandaar waarschijnlijk die resistentie tegen covid19.
  • annelies vander cruyssen

    4 jaar geleden
    maar ze betaalden wel de hoogste prijs in hun ontwikkeling. de scholen hadden open moeten blijven.
  • Jan De Maeyer

    4 jaar geleden
    En een hoop volwassen die er geen last van hebben maar om se een of andere reden durft men dit niet zeggen.