Dirk Van Vooren, Pat Krimson en Gene Thomas reageerden al op de nieuwe maatregelen
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Van Vooren, Pat Krimson en Gene Thomas reageerden al op de nieuwe maatregelen © Kristof Ghyselinck/Dieter Bacquaert/Gregory van Gansen

Cultuursector reageert ontgoocheld op nieuwe maatregelen: “Waar is de logica?”

ShowbizzWoensdagmiddag kondigde de Veiligheidsraad nieuwe maatregelen aan. Voor het eerst in lange tijd werd daarbij ook aan de cultuursector gedacht. Maar ondanks het relatief goede nieuws - vanaf 8 juni mag de sector langzaam maar zeker z’n activiteiten hervatten - tonen de mensen op wie de maatregelen een directe impact hebben, zich vooral teleurgesteld. 

10 reacties

  • Renaat Moerman

    4 jaar geleden
    Er is een groot verschil tussen de artiesten en de rest van de sector : terwijl de eerste kasten van huizen (met trampoline uiteraard, we hebben nog niet anders gezien op TV) hebben gezet, heeft de rest aan zeer lage vergoedingen moeten werken. Misschien kunnen ze intern ook wat solidariteit en herverdeling tonen ? Dit neemt niet weg dat wij als publiek de sector ook wat mogen ondersteunen.
  • Wouter Van de Walle

    4 jaar geleden
    Luc, acteren, zingen en zoveel andere zaken die die mensen doen IS hun werk.. Ze hebben er studies voor gedaan, het is hun passie en ze doen dat goed
  • Jozef Willem Hazel

    4 jaar geleden
    Is het niet hoog tijd dat gezonde criteria op tafel komen om te verduidelijken wat het verschil is tussen Kultuur met een grote "K" en kultuur met het accent op "kul" en op basis van deze maatstaven subsidies uit te keren?
  • Argus Vercauteren

    4 jaar geleden
    @Luc Huyghe: Vroeger hadden de fabrieken extra werkkrachten nodig, nu zullen er veel ontslagen vallen, enkele recente voorbeelden: D'ieteren, Torfs... Bij de zelfstandigen zullen er ook veel faillissementen zijn. Waarschijnlijk verliezen een kwart miljoen (of zelfs meer) Belgen hun job. IT'ers kunnen nog baat hebben bij deze crisis (e-commerce), maar voor bijvoorbeeld het winkelpersoneel ziet de toekomst er somber uit.
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Jongens van de cultuur. Het moment om een zaal vol te stauwen met duizenden mensen is op dit ogenblik niet aan de orde. En dat zal pas komen als er een vaccin is. Geduld dus. Als jullie niet geduldig zijn en jullie geven voorstellingen waarbij corona 80% van jullie publiek besmet, dan hebben jullie binnen de kortste keren geen publiek meer. Net als Beke die de oudjes opsluit zonder de minste bescherming en middelen. Hij schiet zich in zijn eigen voet. Daar zitten veel van zijn kiezers.