screenshot
Volledig scherm
© screenshot

Waarom pretparken, zwembaden en wellnesscentra nog niet mogen openen? Marc Van Ranst: “We moeten faseren”

De bubbels worden flink uitgebreid, en fitnesscentra, cafés en restaurants mogen de deuren terug openen. Pretparken, zwembaden en wellnesscentra blijven echter gesloten. En terwijl receptiezalen 50 gasten mogen ontvangen, mogen we geen receptie voor maximaal 50 personen in onze tuin organiseren. Hoe zit dat? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg bij VTM NIEUWS. 

42 reacties

  • jaak Peeters

    4 jaar geleden
    "We" moeten faseren? Hola, meneer van Ranst. Dat is NIET aan u om dat te beslissen! We zullen moeten leren leven met dit virus, net als we met griep hebben moeten leren leven. Het is aan meneer van Ranst en co om daar een doeltreffend medicijn tegen te ontwikkelen ipv ons leven overhoop te zetten.
  • Jos Vercammen

    4 jaar geleden
    Dat velen de beperkingen beu zijn, kan ik best begrijpen. Ook ik heb er genoeg van. Maar is dat een reden om beginnen te schimpen op experten en politici en hen te verwijten dat ze incompetent zijn? Het coronavirus is niet uitgeroeid, zoals sommigen denken. Het blijft iedereen bedreigen. Goed dat die medische experten proberen om de schadelijke gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken en op termijn uit te roeien. Wie niet medisch geschoold is, zou veel beter zwijgen.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    @Bill Derycke...de zoo is open omdat Pairi Daiza open moest van de Walen, de Vlaamse attractieparken, à la Plopsaland, moeten gesloten blijven omdat de Vlamingen geen haar genoeg op hun tanden hebben. Heeft u het begrepen?
  • wesley netnem

    4 jaar geleden
    Stop heel deze zever toch , doe alles gewoon open want corona gaat toch nooit meer weg ? Of gaan we 100den jaren zo leven ? er sterven elk jaar veel meer mensen door banale griep of val partijen maar daar toch geen hysterie door ? Ik zie hier eerder een manier om vrijheden in te perken de Politie staat is weeral 4 stappen dichterbij , de Politici hebben weeral maanden Ferm verdient om te zitten niksen !
  • Yves De Groote

    4 jaar geleden
    De logica zit hier dat hoe langer die man het spel kan rekken, hoe langer hij als een BV wordt behandeld. Nu heeft hij macht, krijgt aandacht, wordt las een bijzonder persoon benaderd. Als de crisis voorbij is moet hij weer gaan werken, verdwijnt hij in de anonimiteit, heeft hij niks meer te betekenen, komt hij niet meer in de media. Verschillende van zijn collega's virologen zijn al gestopt met het circus, hij klampt zich eraan vast als een bezetenen. Zielig manneke.