Marc Coucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Coucke. © BELGA

Kapitaalverhoging van Marc Coucke bij Anderlecht in strijd met ‘Financial Fair Play’?

AnderlechtMarc Coucke zet een lening van 50 miljoen euro om in kapitaal, een som die Anderlecht hem niet meer moet terugbetalen. Sport­econoom Thomas Peeters zorgt voor duiding, maar heeft ook één grote bedenking. “Als dat bedrag nodig is om ­verliezen af te ­dekken, zondigt Anderlecht ­mogelijk tegen de Financial Fair Play-regels.”

31 reacties

  • Jo Van opstal

    4 jaar geleden
    Is juist zelfde gelijk Brugge een paar jaar geleden heeft gedaan en toen had er niemand kritiek!!
  • Britt De Geest

    4 jaar geleden
    @dirk govaerts, schenking? Waar lees jij ergens ook maar iets over een schenking? Coucke KOOPT voor 50M aandelen bij van RSCA. Het toeval wil dat RSCA meneer Coucke nog 50M moet. Dat scheelt een overschrijving en een afbetalingsplan kan de vuilbak in, meer niet.
  • Tom De Clercq

    4 jaar geleden
    Is er nu echt één persoon die dat gelooft? Waarom zou hij die schenking doen? Zijn hart ligt zelfs niet bij deze club. Wees maar zeker dat dit moet worden terugbetaald de dag dat hij de club verkoopt. Ook al heb ik het niet voor Anderlecht, zó dom zijn die supporters toch niet? Daarbovenop zou Kompany inleveren op zijn loon, en miljoenen investeren in de club? Is er nu echt iemand die dit allemaal gelooft? Anderlecht lijkt overgenomen te zijn door Sinterklaas, de Kerstman en de goede fee
  • Allex Kovalev

    4 jaar geleden
    Blijkbaar beginnen ze te panikeren in Westkapelle.
  • dirk govaerts

    4 jaar geleden
    citaat ;"een som die anderlecht hem niet meer moet terug betalen ". Ofwel is Coucke knettergek om rsca 50 miljoen cadeau te doen . of zit er ergens iets van gefoefel onder de mat , en als het dan een schenking is , waarom moet ik als ik een schenking krijg wel belastingen er op betalen en rsca niet ?