© koen fasseur

Havenbaas Eddy Bruyninckx stopt nog niet helemaal

Haventopman Eddy Bruyninckx trok donderdag na 25 jaar de deur van het Havenhuis achter zich dicht, nadat hij begin deze maand al uitgebreid was uitgewuifd voor zijn inzet. Maar zoals Antwerps havenschepen Marc Van Peel (CD&V) toen al voorspelde en een aantal beleidsmensen uitdrukkelijk hoopten, zal de gewezen havenbaas niet echt stilzitten.

pvb

Gisteren stuurde hij wensen rond met daarbij de aankondiging: “En nu een nieuwe start: water blijft ons binden in een nieuw en uitdagend project Waterstreet.”

Concreet heeft Bruyninckx samen met zijn echtgenote op 23 december de bvba Waterstreet opgericht, met een zeer uitgebreide waaier aan doelstellingen: gaande van “het verstrekken van diensten, raad en advies” over “de activiteiten van een holdingvennootschap”, “bestuursopdrachten- en mandaten” en “het beheer en de ontwikkeling van een patrimonium”, inclusief kunstwerken. Bruyninckx relativeert en zegt dat het gaat om een “klein vennootschapje om me na 1 januari een beetje bezig te houden”. Wordt dus vervolgd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER