Sean Monterrosa.
Volledig scherm
Sean Monterrosa. © GoFundMe

Agent schiet knielende overvaller dood in Californië: “Hij verwarde hamer met vuurwapen”

Een 22-jarige overvaller is in de Amerikaanse staat Californië doodgeschoten terwijl hij geknield op de grond zat. Het incident gebeurde in de stad Vallejo, op een moment dat er betoogd wordt tegen politiegeweld en racisme.

49 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    In een normale samenleving gaan we er van uit dat dergelijke individuen opgepakt worden en veroordeeld worden tot een passende straf via een eerlijk proces. Niet dat agenten - soms zelfs op basis van valse vermoedens - hen ter plaatse executeren.
  • ERIC SPRANGERS

    4 jaar geleden
    overvaller of niet, iemand die geknield met de handen op het hoofd zit, vraagt niet om doodgeschoten te worden. Op deze manier zullen ook onschuldigen vermoord worden. Correct handelen is de boodschap!
  • Eric Marysse

    4 jaar geleden
    Een hamer is geen wapen ....totdat ge de hamer op uw kop krijgt. Waarom loopt men rond met een hamer. Goed gedaan van die agent. Hij heeft voor erger behoed.
  • Anne Bruers

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat déze garde stoppen. Een hamer IS een wapen. Er zijn in de VS al meer mensen het hoofd ingeslagen dan afgeschoten. Wapen of opportunity noemen ze dat.
  • Joris Janssens

    4 jaar geleden
    Het grote probleem in de USA is dat politie te maken krijgt met lage lonen tov de risico's en steeds lagere pensioenen/verzekeringen/voordelen. De goede flikken vertrekken naar de privé of beter betaalde federale diensten. Wat overblijft of zich nog in de academie inschrijft is dan ook ondermaats.