Rode wijn proven ruiken
Volledig scherm
Rode wijn proven ruiken © Shutterstock

VAD: “Hoogopgeleiden dronken meer alcohol tijdens lockdown”

Een op de vijf Vlamingen zegt meer te drinken tijdens de lockdown, en dat cijfer ligt nog hoger bij hoogopgeleiden. Een kwart geeft dan weer aan net minder te drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) naar alcoholgebruik tijdens de lockdown bij 1.000 Vlamingen.

8 reacties

  • Benny Deridder

    4 jaar geleden
    Misschien door de vroege zomer ? Daar heeft de door de bevolking gesponsorde VAD studie blijkbaar geen rekening mee gehouden.
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Het is waar. Ik beken. Voor de lock-down een paar keer per week een paar pilsjes met de vrienden aan de toog. Sedertdien aperitief ik om 11 u. thuis wat ik voorheen nooit deed. Ik denk dat nog een tijdje voort te zetten gezien de toog verboden is. Men hoeft mij dus geen verwijten te maken en heel zeker niet de Vad.
  • Danny Damiaens

    4 jaar geleden
    Misschien te maken dat laag geschoolden hun vrije tijd gebruiken om hun handen uit te steken rond het huis?
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Enkele dagen geleden ergens een "studie" gelezen "Alcohol verbruikt gedaald. De minder verkoop van door de sluiting van cafés en restaurants wordt niet goedgemaakt door hogere verkoop in winkels." Minder verkoop en toch meer drinken. Blijkbaar was er een grote voorraad in huis.
  • Johan V. Motte

    4 jaar geleden
    Wat is de uitslag van zo een onderzoek door hoogopgeleide experten van het VAD waard. Hadden misschien zelf ook alcohol gedronken tijdens hun onderzoek.
  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    31

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeberhuisje wil parket vader van uitbaatster voor assisen wegens doodslag

    Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeber­huis­je wil parket vader van uitbaat­ster voor assisen wegens doodslag

    Het parket wil Roxan V., de vader van de uitbaatster van kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Gent, vervolgen voor doodslag op een zes maanden oude baby. De man schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat ze nadien in het ziekenhuis overleed aan een hersentrauma. En dat deed hij volgens de speurders met de intentie om te doden. Maar volgens Kris Vincke, de advocaat van V., was dat niet het geval: “Voor ons is het duidelijk dat de man nooit de bedoeling had om de baby te doden.”
    Gent