Vanaf maandag mag je elke week afspreken met tien personen. Strikt anderhalve meter afstand houden hoeft niet meer, maar handen geven, kussen en knuffelen doe je beter nog even niet.
Volledig scherm
Vanaf maandag mag je elke week afspreken met tien personen. Strikt anderhalve meter afstand houden hoeft niet meer, maar handen geven, kussen en knuffelen doe je beter nog even niet. © Shutterstock

De meest gestelde vragen over nieuwe maatregelen beantwoord: liever niet knuffelen en nog even alleen winkelen

De Nationale Veiligheidsraad kondigde gisteren een heel reeks versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Premier Sophie Wilmès (MR) klonk bemoedigend: “Alles is toegestaan, op enkele uitzonderingen na.” Vanaf maandag kan u uw sociale kring opnieuw verder uitbreiden, en mag u met een gezelschap van tien personen opnieuw op café of restaurant. Toch riepen deze nieuwe maatregelen opnieuw enkele vragen op. In dit overzicht bundelen wij de meest gestelde vragen, en geven we een antwoord. 

6 reacties

  • Gerd Peeters

    4 jaar geleden
    Ik hou liever nog afstand, ik vertrouw dat virus niet.
  • ringo van der pulst

    4 jaar geleden
    Tof he als je invalide bent;Ik heb al drie maand geen winkel gezien van binnen omdat je alleen moet gaan en eerst een half uur in de file staan.Op mijn kruk lukt dat niet.Maar hey,er zijn ergere dingen.
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Er zijn zo van die maatregelen die niet mogen en waarvan je vermoed dat die uit de koker van oudere en zeker niet sportieve experten komt. Bvb: het zwembad, dat ontsmet wordt met chloor, of het pretpark, dat opereert in openlucht. En dat moet nu juist op het hoogtepunt van de zomer gebeuren. Wat nog eigenaardiger is, is dat onze buurlanden dat al toelaten. Je vraagt je af of dit niet een beetje een uiting is van : wij hebben het hier voor het zeggen en doen wat we willen.
  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Ik zie al veel reacties van horeca uitbaters : de prijzen zullen stijgen . Is het nog niet duur genoeg om te gaan eten in Belgie? Als ik op tv zie dat in Nederland waar de horeca al open is dat biefstuk friet aan 14,95 € verkrijgbaar is waar je in Belgie al dik aan 24- 25 € zit ? Is dat normaal ? Als ik in Vlaanderen mosselen zie aan 24 € en meer ? Gaan eten wordt zo voor velen onbetaalbaar.
  • Bieke Desaegher

    4 jaar geleden
    Hallo ik heb een vraag met hoe veel mag je in de auto zitten