Wim en Nick tonen de T-shirts uit hun kledinglijn van BAS. © rr

Cafébaas in Mortsel begint kledinglijn: “Wie Bas heet, krijgt een gratis shoppingbag”

De cafés mogen maandag weer open. Ook BAS of Bar Aan ’t Spoor in Mortsel zal zijn klanten met plezier ontvangen. Het uitbreken van het coronavirus heeft er wel voor gezorgd dat het café zijn eigen kledinglijn kan voorstellen.

Filip Spoelders

Veel ondernemers zijn creatief geweest om de sluiting van hun zaak te overbruggen. Cafébazen Nick Alliet en Wim Balen van BAS zochten hun alternatief buiten hun sector. “We wilden niet, zoals vele cafés, beginnen met het leveren van bierpakketten. We hebben van de tijd gebruikgemaakt om onze eigen kledinglijn stevig op de markt te zetten. Het logo van BAS is sereen en kan op verschillende kledingstukken worden geplaatst zonder echt naar een café te verwijzen. We hebben nu zwemshorts, petten, T-shirts, hoodies, sweaters, shorts en een winterjas in onze collectie. We zijn nog bezig met teenslippers, brillen en badpakken. De artikelen zijn verkrijgbaar in alle maten voor heren, dames en kinderen. Het zijn kwaliteitsartikel want we werken samen met Belgische bedrijven zoals PAS in Deurne en Jako uit Lier”, licht Nick toe.

Ook een ecologische shoppingbag is in omloop. “Mensen die Bas heten, mogen gratis een shoppingbag afhalen. Onze kleding is ondertussen al in het Antwerpse straatbeeld gesignaleerd. Wanneer het coronavirus achter de rug is, gaan we door met onze collectie. We denken eraan om personen die we met onze kleding tegenkomen een gratis consumptie te geven.”

BAS is ondertussen klaar om de klanten weer te begroeten. “We hebben een aangepaste zitbank gemaakt voor ons terras. Zo kunnen we tien tot twaalf personen meer ontvangen. Van de stad mogen we op het grasperkje naast de zaak tonnen of tafeltjes zetten om aan te drinken. Het terras krijgt mooie verlichting om er meteen positief te staan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER