Hmm! Loïc maakt gyozas
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (4 personen)
100 ml heet water
200 g bloem
2 el korianderzaad
3 el szechuan peperbolletjes
4 stuks steranijs
1 el kardemompeultjes
1 kaneelstokje
6 tenen knoflook
1 liter koolzaadolie
5 bladeren Chinese kool
5 lente-uien
2 duimen gember
1 el geroosterde sesamolie
1 el ponzu
250 g gemengd gehakt
100 g Koreaanse chilivlokken
maïszetmeel
BEREIDING
1. Meng 200 g bloem met 100 ml gekookt gezouten water en meng goed.
2. Kneed het tot een deeg, bol op en laat 30 minuten rusten in vershoudfolie.
3. Doe 1 kaneelstokje, 2 el korianderzaad, 4 stuks steranijs, 3 el szechuan peperbolletjes en 1 el
kardemompeultjes in een steelpan.
4. Kneus 4 tenen knoflook en voeg toe. Vul de steelpan met 1 l koolzaadolie.
5. Warm op op hoog vuur tot het begint te pruttelen. Daarna mag het vuur zachter.
6. Kneed het deeg nog minstens 5 minuten en rol uit tot een slang van 3 cm dik.
7. Pak weer in in vershoudfolie en laat rusten in de koelkast.
8. Snijd 5 bladeren Chinese kool, 5 lente-uien en 2 duimen geschilde gember in de hakmolen.
9. Doe de schil van de gember bij de olie.
10. Voeg 2 tenen knoflook, 1 el geroosterde sesamolie en 1 el ponzu toe. Mix.
11. Meng de vulling met 250 g gemengd gehakt.
12. Doe 100 g Koreaanse chiliblokken in een grote mengkom en zeef de kruidenolie erboven.
13. Laat afkoelen.
14. Haal het deeg uit de koelkast en snijd in stukjes.
15. Rol uit tot kleine deegvellen en gebruik maïszetmeel zodat ze niet aan elkaar kleven.
16. Doe 1 kl vulling op elk deegvel. Maak de randen van het vel nat en vouw het dicht in een
halve cirkel.
17. Vouw de randen van de ene naar de andere kant in 6 vouwtjes dicht.
18. Bak de gyozas aan in een beetje koolzaadolie.
19. Meng 1 kl maïszetmeel, 1 kl bloem en 2 kl water en voeg toe aan de gyozas.
20. Zet het deksel op de pan en bak in 2 minuten krokant.
21. Serveer de gyozas met de chili-olie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
-
Mijnenergie
Vaste energieprijzen stijgen opnieuw: 10% erbij op twee maanden tijd
Nadat vorige maand een einde kwam aan de maandenlange prijsdaling voor energie, veren de prijzen nu nog eens met enkele procenten op. Dat leert Mijnenergie.be uit de tarieven voor nieuwe vaste contracten of contractverlengingen die de energieleveranciers vandaag - aan het begin van de nieuwe maand - publiceren. -
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Gouden Giro
Allerlaatste kans op 5.000 euro: neem nu deel aan de Gouden Giro en sleep talloze prijzen in de wacht dankzij HLN
Zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts