EPA
Volledig scherm
© EPA

IN KAART. Zoveel mensen stierven er in april meer dan normaal in uw gemeente

Dat het coronavirus in ons land zwaar heeft toegeslagen, is ondertussen genoegzaam bekend. April 2020 was zelfs de dodelijkste maand in 60 jaar tijd in België. Nieuwe cijfers uit het Rijksregister tonen de dodelijke tol van het virus nu ook aan per gemeente. 

8 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Deze cijfers zijn waarschijnlijk voor 100 % te vertrouwen, want onze overheid verklaarde onlangs toch dat België het énige land ter wereld is dat juist telt? Wie kan er bewijzen hoeveel overlijdens er echt aan corona te wijten waren, als er geen lijkschouwingen werden gedaan? Dus zijn ook de Belgische cijfers enkel op basis van uiterlijke diagnoses? Waarom zouden onze cijfers dan zoveel betrouwbaarder zijn dan de cijfers van andere landen?
  • Ingrid De Kerpel

    4 jaar geleden
    Je kan online een excel vinden van de sterftes per dag sinds de jaren 90. Elke dag een 200/300 sterftes zeker.
  • Jan Desmet

    4 jaar geleden
    Straks de minder sterfte alsook in rekening brengen, doordat velen vroeger stierven wegens wat zwakker zijnde, zoals in Rusthuizen.
  • Johan De Mol

    4 jaar geleden
    Bereken dit over 20 jaar en vergelijk ook eens de bevolkingshoeveelheid. Dan krijg je een veel geloofwaardiger cijfer. In mijn gemeente bv. waren er in 2018 meer overlijdens dan nu...Een periode van 4 jaar is veel te kort om conclusies te trekken.
  • Maarten Nijs

    4 jaar geleden
    Alex, het is de voorbije maanden geen 40 graden geweest hoor. Denk niet dat het daaraan zal liggen