Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

België (opnieuw) veroordeeld voor slechte behandeling gevangenen

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) veroordeelt de Belgische Staat voor haar gebrekkig optreden tijdens de cipiersstaking in het voorjaar van 2016. Alexander Hamels, advocaat van een groep getroffen gedetineerden, is tevreden dat daarmee een "controversiële uitspraak" van het Brusselse hof van beroep is "rechtgezet".

15 reacties

  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Goede zaak ... Als men meer straffen effectief wil laten uitzitten zoals de nva wil, moet men ook maar de middelen voorzien zoniet minder gevangenen en vlugger vrij.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    de gevangenen moeten duidelijk nog meer gepamperd worden. Of ... tien jaar cel krijgen en dan in beroep drie jaar met uitstel krijgen. Of zo'n 400 geradicaliseerden die vrijgelaten worden. En België behandelt zijn gevangenen dan slecht ? Laat ze eens in Marokko of in Peru in de cel zitten, dan zullen ze heel anders kijken.
  • Andre Perneel

    4 jaar geleden
    Worden gevangenen in Belgie nog niet genoeg gepamperd ,en worden er nog niet genoeg misdadigers de straat opgestuurd ? De resultaten zijn gekend ,en moeten wij nu iedereen aanvallen en alles kort en klein slaan ? Doe zo voort , de volgende verkiezing zal een mooi resultaat geven , mijn gedacht !
  • johan arits

    4 jaar geleden
    Ze moeten er nog wat meer eieren onder leggen ,Wie is er het slachtoffer in ons land , Niet de misdadiger.Maar wie moet er betalen voor die bajesklanten ,de brave burger.
  • Danny De paepe

    4 jaar geleden
    En voor war zijn die gevangenen, gevangen? Voor goede behandeling van hun slachtoffers? Eerr je in Belgie in het gevang geraakt, moet je al een mooie pedigree hebben.
  1. Staat riskeert dwangsommen van 9 miljoen per maand voor overbevolking: renovatiewerken in gevangenis Sint-Gillis van start

    Staat riskeert dwangsom­men van 9 miljoen per maand voor overbevol­king: renovatie­wer­ken in gevangenis Sint-Gil­lis van start

    Een aannemer is deze week gestart met de renovatie van 360 cellen in de gevangenis van Sint-Gillis. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) verklaard in de Kamercommissie Justitie. De werken, die eind april klaar zouden moeten zijn, moeten ervoor zorgen dat er genoeg plaats is voor het aantal gedetineerden in de gevangenis. De Belgische staat riskeert vanaf 8 maart immers dwangsommen te moeten betalen vanwege de overbevolking in de gevangenis.
  2. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    149

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.