Mensen staan aan te schuiven voor een voedselpakket in Luik. (Archieffoto)
Volledig scherm
Mensen staan aan te schuiven voor een voedselpakket in Luik. (Archieffoto) © Photo News

“Vinden we het normaal dat sociale huurprijs steeds meer mensen in armoede duwt?”

Sinds begin dit jaar wordt een nieuwe berekeningswijze gehanteerd voor sociale woningen, die onder andere meer rekening houdt met de reële waarde van het pand. Een sociale woning is sindsdien gemiddeld 11,50 euro duurder geworden, maar dat gemiddelde zegt niet alles, hekelde het Vlaams Huurdersplatform tijdens een gedachtewisseling over de nieuwe huurprijsberekening in het Vlaams Parlement.

4 reacties

  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Dus moet ik als normale werkende mens die reeds de helft van zijn inkomen moet afgeven nogmaals 'solidair' zijn ? Velen van die sociale gevallen hebben dingen in huis - zoals iPhone, laptops en grootscherm-tv's die ik mij niet kan permitteren.
  • Christophe catteeuw

    4 jaar geleden
    552 euro met 2 kinderen betaal ik voor een sociaal appartement, nog een week en het geld is allemaal op! Het maakt de mensen kapot en op privé markt is alles nog eens duurder geworden.
  • Odilon Saverien

    4 jaar geleden
    Ja ze kunnen goed rekenen in de regering maar wel in hun voordeel daar zijn ze wel slim voor maar voor serieuze feiten zijn ze allemaal de domste van de klas.
  • Sébastien Bo

    4 jaar geleden
    Als hun huis plotseling uitgerust word met dubbebeglazing en een geisoleerd dak, dan is het normaal dat de prijs omhoog gaat. Dat verschil in prijs zien ze dan op hun verwarmingsfactuur dat lager zal zijn.