Een deel van het geld zal dienen om extra verpleegkundigen aan te werven.
Volledig scherm
Een deel van het geld zal dienen om extra verpleegkundigen aan te werven. © Photo News

Akkoord over verdeling 400 miljoen euro extra middelen voor zorgsector

Een brede meerderheid van tien partijen is het eens geraakt over de verdeling van de 400 miljoen euro extra middelen voor de zorgsector. Bij de goedkeuring van de noodbegroting van eind vorig jaar waren die extra middelen al toegekend. Een werkgroep onder leiding van de Kamerleden Jan Bertels (sp.a) en Marc Goblet (PS) heeft nu een wetsvoorstel uitgewerkt over de exacte verdeling.

12 reacties

  • Gertie Daerden

    4 jaar geleden
    En de gewiekste Big Farma in de gaten houden, want die gaat met het grootste deel van het gezondheidsbudget lopen.
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Ben zeker dat na tientallen jaren beloven , ook nu weer niks voor de verpleegkundigen is ! Het minst dat men extra vraagt aan het onderwijs staan ze op hun achterste poten, bij verpleging vraagt men ook steeds meer, hebben stukken minder verlof, maar die doen dat maar en staken bijna nooit ( kunnen ook niet natuurlijk)
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Onvoorstelbaar hoeveel geld er momenteel beschikbaar is. Hopelijk is er een (groot) stuk voorzien voor de verpleegkundigen. Dat zal wel ijdele hoop zijn zeker ?
  • G?ry Mathijs

    4 jaar geleden
    Extra middelen naar de ziekenhuisfinanciering? Klinkt prachtig, maar ik heb de laatste 20 jaar daardoor nog geen enkele extra verpleegkundige op de werkvloer gezien.Wel meer kaderleden, een afbouw van de loonvoorwaarden door de IFIC baremas, op papier betere werkomstandigheden die in de praktijk het tegenovergestelde zijn. Maar wel een zorgpremie die vlugger begraven dan ze geboren werd. Evenals ze zo moeilijke oefening van de zware beroepen. Toch bedankt voor het applaus.
  • Franky Van Hoecke

    4 jaar geleden
    En de WZC worden weer vergeten, we kunnen weer op onze kin kloppen! Goed bezig!