Het Botkin-ziekenhuis in Sint-Petersburg, waar veel coronapatiënten worden behandeld.
Volledig scherm
Het Botkin-ziekenhuis in Sint-Petersburg, waar veel coronapatiënten worden behandeld. © AFP

Forse stijging in dodentol Sint-Petersburg doet twijfels rijzen bij Russische coronacijfers: allicht veel meer slachtoffers dan officieel gemeld

De Russische stad Sint-Petersburg heeft in de maand mei 32 procent of 1.552 meer overlijdens geregistreerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Nochtans zijn er volgens de officiële statistieken slechts 171 inwoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het grote verschil tussen beide cijfers doet vermoeden dat ook de volledige Russische dodentol door Covid-19 veel hoger is dan de officiële cijfers zeggen. 

3 reacties

  • johanneke li

    4 jaar geleden
    ik moet altijd heel hard lachen wanneer Rusland ons iets wilt doen geloven en beweert dat het de waarheid is, terwijl de leugen overduidelijk is! dat sacha baron cohen daar maar eens een filmpje over maakt :-)
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Bestaan er werkelijk mensen die denken dat elk land eerlijke statistieken bijhoudt? Rusland, China, de VS, … voor sommige landen is het imago ontelbare keren belangrijker dan juiste cijfers. Dat weet iedereen, het is daarom zinloos om in deze toestand van constante fake verbazing te blijven zitten.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Wie had anders verwacht ? Waarheid en Rusland gaan nu eenmaal niet samen.