Op een maand tijd kwam er 1,7 miljard euro bij op de gereglementeerde spaarboekjes volgens voorlopige cijfers van de Nationale Bank.
Volledig scherm
Op een maand tijd kwam er 1,7 miljard euro bij op de gereglementeerde spaarboekjes volgens voorlopige cijfers van de Nationale Bank. © iStock


Recordbedrag van 285,2 miljard euro op Belgische spaarboekjes

Op de Belgische gereglementeerde spaarboekjes stond in april 285,2 miljard euro, een nieuw record. Dat blijkt uit de jongste, voorlopige cijfers van de Nationale Bank.

14 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    We doen hard ons best. Om aan dat bedrag van de overheidsschuld te geraken. Dan kunnen we dat ineens af betalen. Maar als de overheid zo blijft smossen gaat dat nooit lukken.
  • Stef van Dijk

    4 jaar geleden
    Er wordt nu zoveel overal aan gerommeld, pensioenen, verplichte energie verbeteringen, noem maar op, natuurlijk zorgen we dat we geld achter de hand hebben, als dat zo door gaat krijg ik tegen mijn pensioen niks meer uit die pot maar ik moet wel vanalles, logisch dat ik wat opzij zet voor tegen dan!
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    @jan geens ,gaat erom dat sommigen het normaal zouden vinden een 10 % van spaargeld in te leveren,ze kunnen bijdrukken zoveel ze willen,dat je dan in kort 10€ voor een brood ga moeten betalen moet je dan ook niet wonderen en dat ga je nog betalen omdat je moet leven ,maar alles andere zal niet meer gekocht worden en eerste dat gaat stoppen is vertier ,restaurant ,vakantie kortom, vrijetijdsbezigheid
  • jan geens

    4 jaar geleden
    @raf peeters. Van spaargeld blijf je af ? Bijdrukken is gewoon de manier om de spaarder te onteigenen zonder dat hij zelfs zijn kluis opendoet hoor .
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Van spaargeld blijf je af.Als je 45 jaar hebt gewerkt en geld hebt opzij gezet is om Uw pensioen aan te vullen enerzijds ,anderzijds is veelal de woning aan allerhande renovatie toe of herstellingen zoals verwarming brander versleten ,bad ,ramen,dak heeft ook meestal beste tijd gehad,dus er maar aan denken mensen aan hun spaar-tegoed te gaan kan niet .Doen ze 't toch zal er anders niks opzitten naar Europees Hof te stappen want is Belgie gebeurt veel wat niet mag en dan worden terugge-floten