De Nederlandse minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema hebben op de avond van de Amsterdamse demonstratie een hoogoplopende ruzie gehad via Whatsapp.
Volledig scherm
De Nederlandse minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema hebben op de avond van de Amsterdamse demonstratie een hoogoplopende ruzie gehad via Whatsapp. © Fotomontage AD

Minister en burgemeester Amsterdam ruzieden op Whatsapp over massademonstratie: “Wat is dit nou?”

De massademonstratie in Amsterdam waarbij duizenden aanwezigen op het centrale plein de Dam samenkwamen en ondoenlijk 1,5 meter afstand konden houden, blijft drie dagen later nazinderen in Nederland.  Bevoegd minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema hadden maandagavond een hoogoplopende ruzie via Whatsapp, zo blijkt. 

3 reacties

  • Tom Hermans

    4 jaar geleden
    Ik denk dat als politie daar had ingegrepen dat het nu niet over whatsappjes zou gaan maar over losgebarsten rellen..
  • Gert Veer

    4 jaar geleden
    Is er iets in de motivatie van iemand "GroenLinks" wat men niet snapt? Zij wou haar moreel gelijk en zou daarvoor desnoods het veiligheidsprobleem in andermans schoenen hebben geschoven. Pech gehad, de minister hapte niet.
  • Max Illens

    4 jaar geleden
    Een paar mensen die in Amsterdam op een bank zaten dezelfde ochtend zijn beboet met 400 euro wegens Corona-overtreding, een maatregel van Halsema. Een paar uur later loopt ze zelf mee op de Dam met 10.000 mensen. Ze moet er gewoon af want ze kan het niet!