Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Eén krijgen, twee betalen: federatie van Belgische cafés lanceert ‘Helpy Hour’ om horeca te steunen

FedCaf, de federatie van Belgische cafés, lanceert een nieuw initiatief om de horeca te steunen: wie twee consumpties betaalt, kan er zelf voor kiezen om maar één te krijgen. Met ‘Helpy Hour’ wil de federatie cafés en restaurants die getroffen werden door de coronacrisis een duwtje in de rug geven.

46 reacties

  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Ze zijn al creatief omgesprongen met de regels voor steunmaatregelen, nu nog eens de klant extra geld uit zijn zakken troggelen. Mensen die echt steun nodig hebben zullen er veel zijn die die nooit gaan zien. Met dank aan onze blunderende regeringen, die kris kras ons belastingsgeld rondstrooit.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Waarom? Ik kreeg ook geen 160 euro per dag van de staat. Als het gaat om zakken te vullen of snel rijk te worden hebben ze voorstellen genoeg. Het was altijd al zo bij de zelfstandigen, zagen en klagen. Ze zouden beter sparen in plaats van na 2 maanden al een Porsche Panemera te rijden voor het "zicht". Als je geen 3 maanden in crisis kunt overbruggen, ben je zelf schuld.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Ilse Nootens, die burgers van de horeca hebben een premie gekregen. Werkende burgers (zoals bijvoorbeeld winkelpersoneel en personeel in de verzorging) hebben niets extra ontvangen. Het is inderdaad geen verplichting maar wel een achterlijk voorstel. Wat is het volgende? De frituren, bioscopen en kappers? Straks ook nog 1 auto halen en 2 betalen? Geniet van uw pintje van 6 euro geef gerust een rondje.
  • Jeroen Custers

    4 jaar geleden
    De Horeca gaat nog eerst een heleboel pintjes moeten geven aan 1 krijgen 0 betalen. Vele vaste klanten hebben namelijk via Café Solidair of Café Courage al pintjes besteld en betaald, dus die zullen de cafébazen nu eerst aan hun klanten mogen weggeven zonder extra betaling.
  • Albert Viane

    4 jaar geleden
    Tja dan vrees ik voor die café's dat ze hun deuren na een korte tijd opnieuw, en dan defenitief gaan mogen sluiten.