Uitbaters zetten exclusief hotel La Sablière in de Vlaamse Ardennen te koop, en voor zo’n 3 miljoen euro kan het van u zijn

La Sablière. © Immoweb

Hotel-restaurant La Sablière op de top van de Kluisberg staat te koop. De familie Desimpel baat het complex al veertig jaar uit, maar het is tijd voor iets nieuws. “Meer genieten van het leven”, zeggen Nadine en Ive. “Maar we blijven de zaak verder doen tot er een koper is.”

Peter Malaise

Hotel-restaurant La Sablière is een begrip in de ruime omgeving van Kluisbergen. Het complex kent een typische stijl en heeft in de Michelingids drie rode huisjes. “En daar zijn we best trots op”, zeggen uitbaters Nadine Manhout en Ive Desimpel. “Er zijn in het hele land maar twintig zaken met drie rode huisjes. Dat wil zeggen dat onze zaak een zekere charme uitstraalt en een bezoek een omweg waard is.”

© Pma

Steeds investeren

“Mijn ouders zijn de zaak gestart in 1980, in 1995 hebben wij de zaak overgenomen. Zelf draai ik mee van in 1980, en na 40 jaar wordt het stilletjes tijd voor een churn, een chance en turn. Van onze drie kinderen wil niemand de zaak verderzetten, daarom dat we eind 2019 er aan dachten om alles te koop te zetten. Door corona hebben we de verkoop wat uitgesteld. Alles kreeg jaren lang een complete make-over. We verbouwden tussen 1995 en 2017 in totaal zevenmaal. Als horecazaak moet je mee zijn met de trends en moet je steeds investeren. Veel materialen die we gebruikten, zijn afkomstig van afbraak van Franse kloosters of kastelen. We hebben een stijl die gekend is in de regio en rust uitstraalt. Het is hier een beetje Toscane in Vlaanderen.”

“In de weekends hebben we topdagen, dan hebben tot vijftien mensen personeel in dienst. De hele week door zijn we minstens met vijf, wij twee plus drie mensen die vast in dienst zijn. In de week hebben we zakenmensen die op hotel komen, in het weekend komen de toeristen van de Kluisberg. We liggen hier net boven op de Kluisberg en we zien het fietstoerisme jaar na jaar toenemen. Met de elektrische fietsen kan iedereen nu de Kluisberg oprijden. Het is ongelooflijk hoeveel mensen hier dagelijks passeren met de fiets.”

© Peter Malaise

Heel grote familie

“Het hotel heeft veertien kamers met apart terras, een groot restaurant, een vergaderruimte en een grote parking. Het zwembad is bij ons privégedeelte.”

“Wie het ook koopt, het zal waarschijnlijk gebruikt worden met dezelfde bestemming, horeca. Of het moest een heel grote familie zijn. Want er is plaats genoeg.”

Prijskaartje voor het volledige pand dat te koop staat? Zo’n 2.990.000 euro.

© Peter Malaise

© Peter Malaise

© Peter Malaise