Direct naar artikelinhoud
Horeca

Eén krijgen, twee betalen: federatie van Belgische cafés lanceert ‘Helpy Hour’ om horeca te steunen

Eén krijgen, twee betalen: federatie van Belgische cafés lanceert ‘Helpy Hour’ om horeca te steunen
Beeld Photo News

FedCaf, de federatie van Belgische cafés, lanceert een nieuw initiatief om de horeca te steunen: wie twee consumpties betaalt, kan er zelf voor kiezen om maar één te krijgen. Met ‘Helpy Hour’ wil de federatie cafés en restaurants die getroffen werden door de coronacrisis een duwtje in de rug geven.

“We kennen allemaal ‘Happy Hour’: 1 betalen, 2 krijgen. Maar nu de cafés op 8 juni 2020 eindelijk weer open mogen draait FedCaf - de Federatie van Cafés van België - ‘Happy hour’ om en introduceert: ‘Helpy Hour’. Of 1 krijgen, 2 betalen. Een kleine maar belangrijke en heel solidaire geste om je favoriete café volop te steunen”, klinkt het bij FedCaf.

“De vooruitzichten zijn niet goed, we weten het : 2 op de 4 cafés zullen deze crisis misschien niet overleven. De Nationale Veiligheidsraad heeft het licht op groen gezet, maar met zéér strikte voorwaarden die het gebruikelijke cliënteel van onze cafés met 60 procent zal doen dalen en financiële schade voor heel de sector zal aanbrengen”, aldus FedCaf nog. 

“Onze caféhouders hebben absoluut een solidariteitsboost nodig om hun hoofd boven water te kunnen houden. Het is dan ook dringend nodig om hun trouwe klanten aan te spreken om hun lokale cafés te steunen, wetende dat hun cafébaas zeker het Happy Hour zal laten terugkeren, eens deze crisis bezworen is.”

Voor het initiatief werd ook speciaal een website gelanceerd.